Vier Flevolandse zakenvrouwen van het jaar gekozen

URK • Za 10 juni 2023 | 12:33 • Zaterdag 10 juni 2023 | 12:33

Jitha van Staveren, Sandra Reina Schaap en Sharon de Miranda zijn verkozen tot Flevolandse zakenvrouwen van het jaar 2023. Chantal Visser won dit jaar de publieksprijs. De verkiezing vond vrijdagavond plaats in de Koningshof op Urk.

Van Staveren won de prijs in de categorie Midden en Kleinbedrijf. Zij is algemeen directeur bij (familie-)bedrijf Van Staveren. De prijs voor Zelfstandig Professional is gewonnen door Schaap van YogaNU in Emmeloord. De Miranda van Food Forum in Almere Stad won in de categorie Manager van het jaar 2023. De publieksprijs ging naar Chantal Visser van Van Wijnen. Zij was genomineerd in de categorie Manager

Diversiteit
De verkiezing wordt al meer dan tien jaar georganiseerd door het netwerk Flevolandse Zakenvrouwen. De jury bestond onder meer uit burgemeester Gerrit Jan Gorter van Zeewolde, oud-burgemeester van Almere Annemarie Jorritsma en Willeke Waller van Flevo Campus. "We waren als jury vooral blij met het grote aantal aanmeldingen uit de hele polder en de diversiteit aan sectoren", aldus Willeke Waller.

In totaal waren er negen genomineerden voor de verkiezing. Naast de winnaars waren dat Nicole Smits van Fruithal Smits, Cora Achterberg-Houtman van Hoveniersbedrijf GildenGroen, Mariska van Diepenbeek van Bed & Breakfast De Kandelaar, Maya Nirsoe van HousingNOW en Johanna Jonkers van De Oude Bakkerij.

Alle genomineerde Flevolandse zakenvrouwen kwamen langs bij Esther Dijkstra en Leo Schouwenaar in de uitzending. Alle gesprekken zijn terug te vinden op de gemistpagina, via omroepflevoland.nl/gemist.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel