Flevoland gaf vorig jaar minste vergunningen voor tijdelijke woningen

FLEVOLAND • Ma 26 juni 2023 | 6:03 • Maandag 26 juni 2023 | 6:03

Flevoland heeft vorig jaar van alle provincies de minste vergunningen voor tijdelijke woningen uitgegeven. Dat blijkt uit voorlopige cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek. Landelijk steeg het aantal vergunde tijdelijke woningen met 43 procent.

Tijdelijke woningen worden voor een bepaalde tijd op een tijdelijke locatie gebouwd, en ze zijn een indicatie voor het aantal woningen dat in de nabije toekomst wordt gebouwd. In Flevoland nam het aantal vergunde tijdelijke woningen de afgelopen twee jaar flink af, terwijl er in bijna alle andere provincies juist een toename was. Overigens is het aantal vergunningen in Flevoland traditioneel laag, omdat er verhoudingsgewijs weinig mensen in de provincie wonen.

Van de tijdelijke vergunningen die wel werden verstrekt in onze provincie gingen er meer naar tijdelijke woningen voor arbeidsmigranten, dan naar woningen voor studenten.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel