Voorstel SGP om reserves voor Lelylijn met één miljard te verminderen ingetrokken

FLEVOLAND • Do 6 juli 2023 | 6:33 • Donderdag 6 juli 2023 | 6:33

Tweede Kamerlid Chris Stoffer van de SGP heeft zijn voorstel om 1 miljard euro uit de pot voor de Lelylijn halen, donderdag weer ingetrokken. Stoffer besprak zijn voornemen woensdag in de Kamercommissie voor Infrastructuur en Waterstaat, schrijft Omrop Fryslân.

Donderdag bleek dat Stoffer, die ook formateur in Friesland is, het voorstel toch niet wilde indienen. Hij was van mening dat er wel één van de drie miljard die voor de Lelylijn is gereserveerd wel naar de aanpak van bijvoorbeeld het verkeersknelpunt Hoevelaken kan. Volgens hem gaat het nog wel even duren voordat de Lelylijn wordt aangelegd.

Stoffer vindt dat er meer gekeken moet worden naar projecten die op de korte termijn resultaat kunnen opleveren. Helemaal omdat het Rijk en de provincie de 9 miljard euro voor de Lelylijn toch nog niet bij elkaar heeft.

Staatssecretaris Vivianne Heijnen raadde de motie woensdag al af. Volgens haar wordt er hard gewerkt aan het tracé met de snelle spoorlijn van Lelystad naar Groningen. Die plannen moeten volgend jaar klaar zijn. Het kleiner maken van de Lelylijn-reserve, zoals Stoffer voorstelde, vond ze daarom geen goed plan.

Het is niet duidelijk waarom Stoffer de motie heeft ingetrokken.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel