Wethouder kan McDonald's in Oosterwold niet tegenhouden, 'maar wil best praten'

ALMERE • Do 6 juli 2023 | 22:30 • Donderdag 6 juli 2023 | 22:30

Wethouder Jesse Luijendijk van Almere kan een McDonald's in de wijk Oosterwold wettelijk gezien niet tegenhouden. Hij is wel bereid met de initiatiefnemer van het fastfoodrestaurant in de wijk te gaan praten. Dat bleek donderdagavond tijdens de Politieke Markt.

De kwestie was op de politieke agenda gezet door de Partij voor de Dieren, de SP en BIJ1. Bewoners van Oosterwold, 't Groene Wold en Groene Eem zijn tegen de komst van een McDonald's omdat ze het niet vinden passen bij het groene karakter van de nieuwbouwwijk.

Luijendijk liet weten dat de gemeente niet bepaalde horeca kan uitsluiten. Bovendien past deze horeca binnen het bestemmingsplan en is er al een overeenkomst gesloten. Ook is er volgens de wethouder nergens vastgelegd dat er in het Foodcourt vijf kleine horecavoorzieningen zouden moeten komen, zoals omwonenden beweren.

Wel hamburgers in Almere Stad en niet in Oosterwold?
Luijendijk vroeg zich hardop af of de overheid wel zou moeten ingrijpen, en zo ja, waarom dan alleen in Oosterwold en niet in heel Almere?

Gemeenteraadslid Willem Boutkan van de PVV vroeg zich aan het eind van het debat af of een gesprek met de initiatiefnemer wel zin heeft. 'Kan de McDonald's na het gesprek met de wethouder gewoon geopend worden?' "Ja", bevestigde Luijendijk.

Desondanks wordt er later deze maand wel gestemd over de motie om in gesprek te gaan met de ondernemer.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel