'Dit jaar meer duidelijkheid over Urker opvang arbeidsmigranten'

URK • Di 11 juli 2023 | 7:34 • Dinsdag 11 juli 2023 | 7:34

De gemeente Urk wil nog dit jaar meer duidelijkheid geven over een plan voor grootschalige opvang van arbeidsmigranten. Dat liet wethouder Willem Foppen maandagavond weten aan de gemeenteraad. Volgens hem wordt gewerkt aan een onderzoek naar 300 units of meer op een nog nader te bepalen plek. Deze units zijn bedoeld voor de opvang van buitenlandse medewerkers die onder meer in de vis werken.

De ChristenUnie was benieuwd wie bij de gemeente verantwoordelijk is voor de opvang van arbeidsmigranten. Zo maakt de partij zich zorgen over huisvesting van buitenlandse werknemers in woonhuizen. Foppen liet weten dat gewerkt wordt aan een plek voor de opvang van de migranten. Volgens hem gaan ondernemers over de aankoop van panden. "Die zijn verantwoordelijk voor een huis en wij zijn planologisch verantwoordelijk."

Urkers ondernemers kwamen met het idee
Foppen benadrukte dat Urk zich net als Noordoostpolder wil richten op grootschalige opvang. Waar de huisvesting moet komen is nu nog niet duidelijk. Ook is nog te prematuur om te stellen wanneer de eerste paal de grond in gaat, aldus de wethouder. Vorig jaar dienden Urker ondernemers een plan in voor tijdelijke opvang voor buitenlandse werknemers, meldde Het Urkerland toen. Het idee is bedoeld als tussenoplossing totdat er ruimte vrijkomt op het nieuwe bedrijventerrein Port of Urk, aldus de krant.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel