Handtekening koning in gastenboek Floriade gegraveerd

ALMERE • Ma 11 september 2023 | 6:45 • Maandag 11 september 2023 | 6:45

Het gastenboek van de Floriade in Almere wordt extra bijzonder gemaakt als blijvende herinnering aan de wereldtuinbouwtentoonstelling. Bij de opening van het evenement heeft koning Willem-Alexander als eerste zijn handtekening gezet in het boek.

Nu bijna anderhalf jaar later wordt het boek afgemaakt door kunstenaar Jim van der Wardt om uiteindelijk tentoon te stellen. De handtekening is door de koning met stift op hout geschreven. De kunstenaar maakt er een gravure van.

Bijzonder boek
Het gastenboek is een kunstwerk op zich. Niet zomaar een boekje van papier maar gemaakt van hout en leer. "Het was de opzet om iets te maken wat daarna ergens te tonen is en aanzien heeft," aldus Van der Wardt.

Naast de handtekening van de koning staan er nog tientallen anderen in het gastenboek. Niet elke bezoeker mocht zijn of haar handtekening zetten. Het gaat alleen om handtekeningen en teksten van hoogwaardigheidsbekleders, zoals ambassadeurs van deelnemende landen. Deze pagina's krijgen allemaal een coating zodat ze niet vervagen.

Plek boek nog onduidelijk
Waar het boek straks tentoongesteld wordt, is nog niet duidelijk. De kunstenaar zelf zou het boek een plekje geven op het voormalige Floriadeterrein in het Foodforum of in het stadhuis.

Herinneren wel waard?
Maar willen Almeerders wel herinnerd worden aan de Floriade? De wereldtuinbouwtentoonstelling werd immers een financieel debacle. Van der Wardt is van mening dat zowel positieve als negatieve zaken herinnerd mogen worden. "Ik vind dit een heel mooi object om de boeken in te gaan als een herinnering aan de Floriade."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel