Cameratoezicht bij huis Vrije Zeestraat waar zondagnacht explosief ontplofte

ALMERE • Do 14 september 2023 | 21:23 • Donderdag 14 september 2023 | 21:23

Bij het huis aan de Vrije Zeestraat in Almere Buiten waar zondagnacht een explosie plaatsvond is cameratoezicht ingesteld. Dat heeft burgemeester Hein van der Loo besloten. De explosie vernielde de voorpui volledig. Ramen sneuvelden en de voordeur werd meters naar binnen geslagen.

Het cameratoezicht is in overleg met politie en OM voor een maand ingesteld. Dat moet ervoor zorgen dat het veilig blijft in de omgeving, laat Van der Loo weten: "Dit is een intimiderende vorm van agressie, die wie niet dulden in onze stad." Omwonenden zijn per brief over het toezicht geïnformeerd.

Het is niet bekend wat de aanleiding is voor de explosie. De politie wil over de kwestie niets kwijt zolang het onderzoek loopt. Omwonenden van het getroffen huis zijn huiverig om iets te vertellen over de gebeurtenissen. Niemand van de mensen die Omroep Flevoland sprak, wilde iets zeggen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel