17-jarige Urker aangehouden na oproep om te gaan rellen bij beruchte rotonde

URK • Zo 17 september 2023 | 11:09 • Zondag 17 september 2023 | 11:09

Een 17-jarige jongen van Urk is zaterdag aangehouden omdat hij via sociale media opruiende teksten had verspreid. Dat meldt de gemeente Urk op X, het voormalige Twitter. De Urker riep andere jongeren op om in de avond te gaan rellen bij de 'relrotonde' op De Akkers.

De aanhouding volgt na een week van onrust bij de rotonde op De Akkers. Dinsdag- en woensdagavond waren honderden jongeren tussen de 12 en 17 jaar bij het verkeerspunt. Daar gingen twee scooters en meerdere kliko's in vlammen op.

De gemeente nam donderdag maatregelen. Wie zich nog bij het verkeerspunt zou vertonen kon een boete van minimaal duizend euro verwachten. Dezelfde avond ging opnieuw een scooter in vlammen op bij een rotonde aan de Richel.

De 17-jarige jongen die zaterdag is aangehouden is meegenomen voor verhoor. Ondanks zijn oproep bleef het rustig bij de rotonde. Politie, handhaving en een ouderwacht waren preventief aanwezig.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel