Opnieuw voertuigbranden op Urk: Auto en scooter afgebrand

URK • Za 23 september 2023 | 13:21 • Zaterdag 23 september 2023 | 13:21

De brandweer moest dit weekend twee keer uitrukken voor voertuigbranden op Urk. Vrijdagavond was er opnieuw sprake van een scooterbrand, deze keer op de rotonde van de Vlaak en het Toppad, aldus getuigen. Zaterdagavond moest de brandweer een auto blussen die in de nieuwe Zeeheldenwijk in vlammen was opgegaan.

De scooterbrand komt nadat de gemeente vorige week had gemeld dat iedereen die zonder goede reden bij de beruchte rotonde aan de Akkers wordt gezien, een boete van 1000 euro riskeert. Onlangs waren daar rellen.

De brandweer moest toen meerdere keren uitrukken voor scooterbranden op de rotonde. Twee jongeren moeten voor het rellen een boete van 2.500 euro betalen.

Plan tegen "brommerterreur"
Nieuwsblad Het Urkerland meldde eerder dat de gemeente werkt aan een projectplan omdat een groep minderjarige jongeren voor "brommerterreur" op Urk zorgt. In het plan zou onder meer staan dat gemeente en politie hechter moeten samenwerken.

Autobrand in Zeeheldenwijk
De auto in de nieuwe Zeeheldenwijk is volledig uitgebrand. Het is al de tweede keer dat een auto vlam vat in de nieuwe wijk. Het is nog niet bekend of de politie iemand heeft aangehouden.

Foto

112_spotter_Urk

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel