Landelijke CDA blijft toch tegen de opening van Lelystad Airport

FLEVOLAND • Za 23 september 2023 | 16:46 • Zaterdag 23 september 2023 | 16:46

Het amendement om "Lelystad Airport gaat definitief niet open" uit het verkiezingsprogramma van het landelijke CDA te halen, heeft het zaterdag niet gehaald op het partijcongres. Het amendement was ingediend door Kees Sanderse van het Almeerse CDA.

"58 procent van de aanwezige partijleden stemde tegen", zegt Sanderse. "Wij als lokale partij blijven voor de opening van het vliegveld. Het kan namelijk de last op Schiphol verminderen en een positief effect hebben op zowel de werkgelegenheid als de economie van Flevoland."

Sanderse zegt dat het amendement vooral steun heeft gekregen van andere CDA-partijen uit onder meer Flevoland, Amsterdam en Friesland. De tegenstand kwam uit Gelderland en Overijssel. Volgens Sanderse kozen de overige partijen het preadvies, dat negatief was, omdat zij geen duidelijk belang bij de kwestie hebben.

Het Almeerse raadslid wil vanwege die steun daarom opnieuw met het landelijke CDA in overleg over de luchthaven. Het CDA was overigens eerst ook vóór maar is van standpunt veranderd vanwege de discussie over geluidsoverlast en het milieu.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel