Energiebeurs trekt veel belangstelling

DRONTEN • Za 23 september 2023 | 18:58 • Zaterdag 23 september 2023 | 18:58

Duurzame woonoplossingen stonden zaterdag centraal in De Meerpaal in Dronten. Tijdens het Event Warmte & Energie konden inwoners zich laten informeren over manieren waarop hun huis energiezuiniger kan worden. De belangstelling voor de beurs was groot, ruim dertig standhouders gaven honderden bezoekers advies en informatie.

Net als alle andere gemeenten in Nederland moet ook Dronten vóór 2050 aardgasvrij zijn. Veel inwoners zullen op een andere energiebron moeten overstappen. De gemeente heeft daarom een speciaal energieloket in het leven geroepen dat advies geeft over energiebesparing en het zelf opwekken van duurzame energie. Energiecoaches geven normaal gesproken advies aan huis maar deden dat zaterdag ook op de beurs.

Verspilde energie
"Denk aan de isolatie", is de eerste tip die energiecoach Jacob Verwijs de bezoekers meegaf. "Begin niet meteen met warmtepompen of andere geavanceerde apparatuur. Vooral bij huizen die vóór 1992 gebouwd zijn, kun je met isolatie veel winnen. Alle energie die weglekt uit je huis is verspilde energie, en daar koop je niets voor."

Voor wie wil weten of zijn woning goed genoeg geïsoleerd is, had Verwijs nog een tip. "Dit weekend is de buitentemperatuur ‘s nachts 12 graden Celsius. Als je 's morgens je woonkamer binnenkomt en de temperatuur is nog steeds een graad of 19, 20, dan kun je er rustig vanuit gaan dat die goed geïsoleerd is."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel