Dit maakt Almeerder Hans de beste buur van Flevoland

ALMERE • Ma 25 september 2023 | 14:14 • Maandag 25 september 2023 | 14:14

Hans Lurks uit Almere is uitgeroepen tot Gouden Buur van Flevoland. Hij is de provinciale winnaar van een landelijke burenverkiezing van het digitale platform Nextdoor.

Lurks (62) woont aan de Poëziestraat, in de Literatuurwijk. Volgens Nextdoor sprong zijn nominatie eruit. Zo houdt de Almeerder zijn buurt schoon, maakt hij die gezellig met plantenbakken en kijkt hij om naar de ouderen. Ook zet Lurks bij warm weer een partytent neer voor ouderen en hij houdt elk jaar een kerstborrel voor de buurt.

De winnaar laat weten blij te zijn met de prijs, de zogenoemde 'Gouden Buur Award'. Dat is een waardecheque, zegt hij. "Ik vind het een enorm leuke waardering", aldus Lurks die tien jaar geleden in de Poëziestraat kwam wonen. "Ik vind het leuk om mensen bij elkaar te krijgen en dat je op die manier goede buren hebt."

De Almeerder werd zaterdag, op Burendag, beloond met de onderscheiding. Deze prijs werd voor het zevende jaar op rij uitgereikt aan bijzondere buren in de twaalf provincies. Het doel van de onderscheiding is om Nederlanders te belonen die een stapje harder zetten voor hun omgeving.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel