Beveiligingscamera's in centrum Almere Haven toch nog niet op zwart

ALMERE • Ma 25 september 2023 | 15:11 • Maandag 25 september 2023 | 15:11

Het cameratoezicht in Almere Haven blijft voorlopig bestaan. Dat meldt de gemeente Almere. De camera's staan er voor de veiligheid in het centrum van het stadsdeel. Ze blijven daar in elk geval totdat een evaluatie van het toezicht klaar is.

De tijdelijke camera's werden vorig jaar augustus geplaatst. Dat gebeurde na meerdere overvallen en pogingen daartoe. De overlast speelt vooral op en rond de Brink.

Midden maart liet de gemeente weten dat de overlast sterk verminderd was. Het toezicht werd afgeschaald naar de Brink en omgeving. Daarna klaagden ondernemers over inbraken. Ze vroegen om een terugkeer van het toezicht. Ook de VVD riep daartoe op. Vervolgens stelde de gemeente in mei weer toezicht in voor het hele centrum.

Het was de bedoeling dat de camera's tot 1 september aan zouden blijven. Het toezicht loopt nu onbepaalde tijd door in afwachting van de uitkomsten van de evaluatie.

Café is weer open
Een café aan de Brink, The Sting, moest vanaf mei drie maanden dicht blijven vanwege een schietpartij en overlast. Inmiddels is de horecazaak weer open, aldus een gemeentewoordvoerder.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel