Politiek stelt vragen over 'belazerde' omwonenden toekomstig kindcentrum

DRONTEN • Ma 25 september 2023 | 16:30 • Maandag 25 september 2023 | 16:30

De fractie van D66 in de gemeenteraad van Dronten is niet te spreken over de manier waarop burgemeester en wethouders buurtbewoners hebben betrokken bij de komst van een kindcentrum. Aan de Lijzijde in Dronten komen vijf basisscholen en twee kinderopvangorganisaties in één groot gebouw. Volgens D66 verdient de manier waarop de gemeente hierover heeft gecommuniceerd met omwonenden, niet de schoonheidsprijs.

Het aanwijzen van een bouwlocatie is niet meer van deze tijd, stelt de partij in vragen aan het college. D66 vindt dat burgemeester en wethouders buurtbewoners hadden moeten laten weten dat er van de dertien onderzochte locaties, twee waren overgebleven en dat daarover met hen overlegd zou worden. Door eenzijdig een plek aan te wijzen, is er grote onrust onder buurtbewoners ontstaan. Die heeft het college tot nu toe onvoldoende kunnen wegnemen, vindt D66.

De partij wil weten of burgemeester en wethouders een volgende keer op eenzelfde manier opereert. D66 vraagt zich verder af hoe ze nu wel in gesprek zijn met de buurt. Ook wil de partij weten of omwonenden betrokken kunnen worden bij een verkeersplan voor het kindcentrum.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel