Natuur en Milieufederatie Flevoland roept op: deel spullen met je buren

FLEVOLAND • Ma 25 september 2023 | 17:31 • Maandag 25 september 2023 | 17:31

Gereedschap, speelgoed of zelfs de auto. Als het aan Natuur en Milieufederatie Flevoland ligt, gaan buren dit soort spullen vaker met elkaar delen. Met de actie 'Van bezit naar gebruik' probeert de milieuorganisatie buurten 'circulair' te maken, oftewel: te voorkomen dat er onnodig grondstoffen worden gebruikt.

Volgens de organisatie hebben veel mensen spullen waar ze niet of niet altijd gebruik van maken, zoals boormachines, speelgoed, boeken, fietsen en auto's. Als ze die spullen delen met hun buren, scheelt dat grondstoffen. Daarnaast scheelt het volgens de organisatie geld en kom je met je buren in contact. "Delen is het nieuwe bezit".

Thijs Maartens van Natuur en Milieufederatie Flevoland zegt dat het misschien handig is om klein te beginnen. "Je hoeft niet meteen je auto in te zetten, begin gewoon met gereedschap of zo". Hij gaat ervan uit dat het delen van spullen daardoor gemakkelijker gaat en meer navolging krijgt.

Op ikdoemeejijook.nl kunnen buurtbewoners zich aanmelden voor een overzicht van tips en voorbeelden. Volgens Maartens is het delen via de sociale media eenvoudig op te zetten. Zo heeft iedere wijk of buurt wel een Whatsapp- of Facebookgroep. "Het enige dat je nodig hebt zijn wat mensen die daar enthousiast over zijn. Dan kan je zo'n circulair initiatief starten."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel