Minuut stilte voor overleden oud-commissaris van de Koningin Michel Jager

FLEVOLAND • Wo 27 september 2023 | 16:50 • Woensdag 27 september 2023 | 16:50

Met een overdenking en een minuut stilte hebben Provinciale Staten vanmiddag voormalig commissaris van de Koningin Michel Jager herdacht. Jager overleed op 15 september op 79-jarige leeftijd na een periode van afnemende gezondheid.

Jager was twaalf jaar CdK van Flevoland tussen 1996 en 2008, toen hij met pensioen ging. De jurist en oud-burgemeester van Wageningen heeft in die periode zijn stempel gedrukt op hoe de provincie zich na de pioniersfase heeft ontwikkeld.

In zijn toespraak wees zijn opvolger, de huidige commissaris van de Koning Leen Verbeek, op de Jagers passie voor ruimtelijke ontwikkeling. “Hij gaf profiel aan een gebied dat nog aan het begin van zijn ontwikkeling stond.” Verbeek noemde zijn voorganger “een bevlogen en weloverwogen voorzitter.”

Verbeek zelf leidde vandaag voor het laatst een vergadering van Provinciale Staten. Hij neemt op 31 oktober afscheid en gaat met pensioen. Op 3 november wordt Arjen Gerritsen geïnstalleerd als de vierde CdK van Flevoland.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel