Niet genoeg bewijs tegen verdachte supermarktoverval Almere: OM eist vrijspraak

ALMERE • Do 28 september 2023 | 13:01 • Donderdag 28 september 2023 | 13:01

De aanklager van de rechtbank in Lelystad wil vrijspraak voor een 21-jarige man uit Drachten die wordt verdacht van betrokkenheid bij een overval op een Jumbo in Almere. "Er is wel een sterke verdenking tegen hem, maar er is niet voldoende bewijs’’, verklaarde de officier woensdag voor de rechtbank. Bij de gewapende overval op 15 februari aan het Geinplein raakten twee mensen van buurtpreventie gewond.

Die avond liepen vlak voor sluitingstijd twee mannen met bivakmutsen en vuurwapens de supermarkt binnen. Hoewel de overval mislukte, was de impact wel groot. Drie mensen van buurtpreventie stonden buiten de winkel en probeerden de overvallers in hun vlucht tegen te houden.

Verwondingen
En dat ging niet zonder slag of stoot. Een van de burgerwachters viel en brak zijn schouder op drie plaatsen. Zijn collega kreeg een klap met een vuurwapen op zijn hoofd. Beiden moesten in het ziekenhuis worden behandeld.

Wie de overvallers zijn, is nooit bekend geworden. De 21-jarige man uit Drachten zou volgens de officier degene zijn geweest die de vluchtauto bestuurde. En hoewel er allerlei zaken in het onderzoek naar voren kwamen die hem verdacht maakten, besloot de aanklager uiteindelijk toch voor vrijspraak te gaan.

"Deze zaak bestaat uit allemaal puzzelstukjes die de verdenking tegen meneer heel stevig maken. Maar het bewijs ligt er niet duimendik bovenop", aldus de officier van justitie. De verdachte weigerde iets te zeggen over de zaak, behalve dat hij onschuldig is.

Geen toekenning schadeclaim
Mocht de rechtbank meegaan in de eis van de officier, dan zullen de schadeclaims van de slachtoffers ook niet worden toegekend. De een vroeg onder meer 2.000 euro aan immateriële schadevergoeding. Hij heeft door de klap op zijn hoofd nog altijd een piep in zijn oor. De ander wil graag 4.000 euro. Zijn schouder zal nooit meer helemaal herstellen van de breuken.

De uitspraak is over twee weken.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel