Bierfestival in Almere: op zoek naar dat ene lekkere biertje

ALMERE • Zo 19 november 2023 | 17:59 • Zondag 19 november 2023 | 17:59

Honderden bierliefhebbers kwamen zondag naar poppodium de Meester in Almere waar het Flevo Bierfestival werd gehouden. Op het festival konden bezoekers alleen speciaal bier van lokale brouwers proeven.

"Het gaat hier echt om de smaak en de smaakbeleving van het bier", legt organisator Gert Daalmeijer van Pint Flevoland uit. "We hebben vandaag twee brouwers uit Almere uitgenodigd en verder zijn er brouwers uit de Noordoostpolder, Texel, Elburg en Volendam."

De bezoekers kochten bij binnenkomst een glas met daarin een aantal muntjes om bij iedere brouwer een biertje te proberen.

Familiebrouwerij
"Wij zijn een familiebrouwerij uit Almere", vertelt Anneke Geraads van Brouwerij Stijl uit Almere. "Ik brouw inmiddels negen jaar bier, samen met mijn man. Dat doen we veel met lokale ingrediënten zoals hop uit onze eigen hoptuin in Almere en graan uit Flevoland."

Op het Flevo Bierfestival kwamen vooral echte fijnproevers die op zoek zijn naar dat ene nieuwe biertje met een bijzondere smaak.

"Ze hebben hier altijd hele leuke kleine brouwers vanuit de directe omgeving", vertelt een bezoeker. "Ik moet zeggen er zijn altijd hele leuke bieren."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel