Almeerder veroordeeld voor aanranding 12-jarig meisje, lokte haar met snoep en ijs

ALMERE • Di 21 november 2023 | 15:43 • Dinsdag 21 november 2023 | 15:43

Twee weken geleden werd er nog vrijspraak geëist, maar de rechtbank vindt dat een 32-jarige Almeerder toch straf moet krijgen voor de aanranding van een twaalfjarig meisje. De man kreeg dinsdag een taakstraf van 120 uur opgelegd en een maand cel voorwaardelijk.

De officier van justitie eiste eerder vrijspraak, omdat hij vond dat er te weinig bewijs was tegen de man. Maar daar is de rechtbank het niet mee eens. De rechters vinden het verhaal van het jonge slachtoffer consistent en betrouwbaar. Haar zusje bevestigde haar verhaal bovendien. Dat de Almeerder zelf ontkent, doet daar niets aan af.

Betast en gekust
De aanranding vond plaats op 14 april vorig jaar in Almere. De man lokte volgens de rechters het meisje en haar zusje met snoep en ijs naar zijn flat. Toen ze alleen mee naar binnen liep om het ijs te halen, ging het mis. In de keuken legde de Almeerder een arm om haar nek en sleurde haar mee de slaapkamer in. Daar werd de tiener betast en gekust. "Hij beloofde me nog tien euro, begon aan mijn jurk en hoofddoek te trekken en greep me vast bij mijn polsen en handen", vertelde ze de politie.

Volgens de man klopt er niks van het verhaal. Hij vertelde eerder dat hij die dag boodschappen had gedaan en daarna weer naar zijn flat ging. "De kinderen uit de buurt vragen dan altijd om snoep en dat geef ik ze. Toen ook, ik deelde wat uit op straat." Even later kwam het meisje met haar zus bij hem aan de deur. "Uit zichzelf, ik had ze niet geroepen."

Wraak
Ook zij kregen snoep van de man. In de snoepzak zat volgens hem een speelgoedautootje dat het meisje graag wilde hebben. "Maar dat mocht niet van mij. Daar was ze boos over, uit wraak heeft ze dit verhaal verzonnen."

Het meisje wist delen van de slaapkamer van de man goed te omschrijven. De officier van justitie vond het verhaal wel betrouwbaar, maar had naar eigen zeggen niet voldoende bewijs om het te onderbouwen. De rechter is het daar dus niet mee eens en veroordeelt de man alsnog.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel