Nieuw logo van Lelystad moet de stad aantrekkelijker maken

LELYSTAD • Di 21 november 2023 | 15:32 • Dinsdag 21 november 2023 | 15:32

De gemeente Lelystad gaat op zoek naar een nieuw logo dat beter aansluit dan het huidige. Nu bestaat het uit twee blauwe bolletjes die aan elkaar gekoppeld zijn.

Om duidelijk te krijgen waar het nieuwe logo aan moet voldoen, is er een omschrijving van de stad gemaakt. Inwoners hebben meegedacht. Zo zijn er bijeenkomsten geweest met jongeren, ondernemers en nieuwe inwoners.

Volgens de omschrijving beleef je Lelystad "van tuin tot duin en van stad tot wad." Volgens het stadsbestuur heeft Lelystad drie kernwaarden: "Gedurfd, Genieten en Groei."

Het nieuwe logo moet dit allemaal uitstralen en zorgen voor een betere positionering van de stad. Dat is nodig om het aantrekkelijker te maken voor inwoners, bezoekers en bedrijven.

Plaatselijke kunstenaars
De raadscommissie gaat begin volgende maand in gesprek met elkaar over de tekst en de eigenschappen van Lelystad. De gemeente hoopt daarna begin volgend jaar met kunstenaars uit de stad ideeën te verzamelen voor het nieuwe logo.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel