Eenzame ouderen gratis op vakantie naar bungalowpark

ZEEWOLDE • Ma 11 december 2023 | 22:29 • Maandag 11 december 2023 | 22:29

Een groep van vijftig ouderen logeert deze week gratis op vakantiepark RCN in Zeewolde. Het gaat om ouderen die een krappe beurs hebben of eenzaam zijn.

"Ik ben sinds vier jaar weduwnaar dus ik was alleen", vertelt één van de ouderen. Hij is maandagavond aangeschoven bij een gezamenlijk diner en vindt het fijn om op deze manier onder de mensen te komen. En juist dat contact met anderen vinden alle aanwezigen belangrijk. 'Ik ben deze zomer niet op vakantie geweest, dus ik vind dit super!', vertelt een vrouw enthousiast.

Deel winst voor goed doel
Vakantiepark RCN betaalt de activiteiten zelf. Het bedrijf wil een deel van de winst gebruiken om aan goede doelen te geven. De vakantieweek voor ouderen is één van de projecten die daarvan wordt betaald. Volgens Wout Sleurink van RNC Zeewolde worden juist deze ouderen geraakt door financiële problemen. "Dus het is extra mooi om voor hun wat te doen."

Naast de overnachtingen op het park, gaan de senioren er deze week ook gezamenlijk op uit. RCN organiseert ook de activiteiten voor hen. Zo gaat de groep onder andere naar de Orchideeën Hoeve, komt er een shantykoor langs en krijgen ze een cursus kerststukjes maken.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel