Brandbrief: bewoners willen einde aan vandalisme en vervelend gedrag hangjongeren

LELYSTAD • Vr 17 mei 2024 | 16:23 • Vrijdag 17 mei 2024 | 16:23

Bezorgde bewoners van de wijk Kempenaar en omgeving in Lelystad hebben een brandbrief gestuurd naar de gemeente. Ze zijn de overlast en onveiligheid in hun buurt zat. Al maanden is er sprake van vandalisme, vervelend gedrag van hangjongeren, een beroving en zelfs een mishandeling.

Ze eisen dat de burgemeester de buurt weer veilig, schoon en leefbaar maakt. Het gaat vooral om het gebied rondom de 'oude' basisscholen De Kring en De Lepelaar, waar hangjongeren geregeld hun eigen feestje bouwen zonder dat er volgens de omwonenden wordt ingegrepen. De nood in de buurt is hoog.

Woongenot aangetast
"De afgelopen weken heb ik meerdere malen het noodnummer 112 moeten bellen", zegt een buurtbewoner. "Het gaat nu echt ten koste van ons woongenot en onze veiligheid. Mijn vrouw en dochter durven 's avonds niet meer in hun eentje de hond uit te laten, omdat ze zich onveilig voelen."

De brandbrief is een hulpvraag aan de gemeente om met een aantal maatregelen de buurt beter te maken zodat iedereen er weer fijn kan wonen. Suggesties in de brief zijn het schoonmaken van het schoolplein van De Kring, het netjes houden van de openbare ruimte en het slopen van de school.

Ook willen de bewoners dat de burgemeester het samenscholingsverbod in de omgeving nieuw leven inblaast, er betere openbare verlichting komt en dat er camera's worden geplaatst.

De gemeente Lelystad laat in een reactie weten prioriteit te geven aan de problemen. In overleg met de schoolbesturen en de politie wordt een plan van aanpak gemaakt.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel