Almeerder krijgt gevangenisstraf na afpersing van pedofiel

ALMERE • Za 25 mei 2024 | 12:49 • Zaterdag 25 mei 2024 | 12:49

Een 40-jarige man uit Almere is vrijdag door de rechtbank in Utrecht veroordeeld tot 8 maanden celstraf waarvan twee maanden voorwaardelijk. De Almeerder heeft een andere man afgeperst. Hij moet die man ook 13.000 euro schadevergoeding betalen.

Het slachtoffer legde op 19 oktober digitaal contact met de Almeerder. Althans, met een nepaccount van de man onder de naam 'Melinda'.

De Almeerder deed zich voor als een 14-jarig meisje. Het slachtoffer stuurde een zogenoemde 'dickpic' (een foto van zijn geslachtsdeel, red.) naar de vermeende veertienjarige.

Daarop zocht de Almeerder contact met de man. Hij dwong hem om een excuusfilmpje naar het meisje te sturen wat het slachtoffer vervolgens deed. De Almeerder legde daarna contact met de man en schold hem uit voor 'oude vieze pedo'.

Ook werd gedreigd om de kinderen van het slachtoffer erbij te betrekken. Daarnaast moest de man duizenden euro's afstaan bij een Albert Heijn in Almere.

'Verdienmodel voor afpersen'
De kinderen van het slachtoffer deden aangifte. Vervolgens ontdekte de politie op de telefoon van de Almeerder nog meer nepaccounts. De man had in totaal vier adressen op zijn telefoon staan onder de naam 'pedo'.

Het Openbaar Ministerie eiste twee weken geleden 10 maanden cel. De rechtbank komt tot een lagere straf omdat zij deze zaak vergelijkt met andere zaken.

Slachtoffer krijgt tik op de vingers
Overigens werd over het slachtoffer gezegd dat wat hij deed eigenlijk niet kan. Hij wordt niet vervolgd omdat zijn telefoon verder 'schoon' was. Ook is er geen verder bewijs gevonden voor kinderporno of eventuele seksuele handelingen met minderjarigen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel