Tom Coronel racet in Lelystad voor stichting Groot Hart

FLEVOLAND • Vr 14 juni 2024 | 6:32 • Vrijdag 14 juni 2024 | 6:32

"Zeg maar gewoon Tommie", zegt autocoureur Tom Coronel die als ambassadeur van stichting Groot Hart de kartbaan in Lelystad oploopt. Hij heeft zijn eigen helm meegenomen en maakt zich klaar om te gaan racen tegen een deelnemer die een donatie heeft gedaan.

Stichting Groot Hart heeft als doel om kinderen die ziek zijn of gehandicapt een leuke dag te bezorgen. Dat gebeurt bijvoorbeeld door uitjes te organiseren die speciaal voor hen zijn aangepast.

Profcoureurs
Bij het evenement op de kartbaan in Lelystad ging het niet alleen om het plezier voor de kinderen maar ook om geld in te zamelen. Deelnemers konden karten tegen bekende profcoureurs, maar maar wel tegen een donatie. Zo kon er bijvoorbeeld gestreden worden tegen Jan Lammers, Richard Verschoor en ook Tom Coronel.

Race Circus
De kartbaan in Lelystad was omgedoopt tot een race circus. Bij de ingang was de rode loper uitgelegd. Er stonden kleine circustenten en er waren circusartiesten. Bij de tenten konden de kinderen patat en poffertjes eten. Op de kartbaan werd een parade gehouden met de kinderen, circusartiesten en deelnemers.

Even vergeten
"Dit vind ik heel leuk", zegt Stijn, één van de kinderen. Volgens zijn moeder is Stijn chronisch ziek en heeft hij een beperking. "De therapieën die hij volgt kan hij vandaag even vergeten", zegt zijn moeder. Dat lukt, want Stijn heeft het karten in zijn hoofd, hij kan niet wachten om in zo'n wagentje te gaan racen.

"We zijn hier allemaal verkleed", zegt Rob Kamphues, bekend van tv en de initiatiefnemer van stichting Groot Hart. Hij draagt het kostuum van 'het beest' naar het sprookje Belle en het Beest. "Mag jij zeggen wie hier het beest is", zegt hij terwijl zijn vriendin naast hem staat.

De reden waarom Kamphues zich inzet voor zieke kinderen komt uit zijn eigen jeugd. Toen hij drie jaar oud was onderging hij een hartoperatie. "Ik mocht en kon toen niet veel doen", zegt hij. Later besefte hij dat kinderen die ziek zijn best nog wel leuke dingen kunnen doen. Maar dan moet het wel voor ze worden georganiseerd. Stichting Groot Hart probeert dat mogelijk te maken.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel