Schuur van Almeerder op slot na vondst pistool en drugs, rechter velt er geen oordeel over

ALMERE • Za 15 juni 2024 | 12:03 • Zaterdag 15 juni 2024 | 12:03

De burgemeester sloot de schuur van een Almeerder in 2022 voor een half jaar, omdat er onder meer drugs en een alarmpistool waren gevonden. De gebruiker van de schuur, achter een woning in de Almeerse wijk Tussen de Vaarten, was het niet eens met de sluiting. Hij stapte vorige maand naar de bestuursrechter. Die moest bepalen of burgemeester Hein van der Loo de schuur bijna twee jaar geleden terecht voor zo'n lange periode op slot had gedaan.

Maar de rechtbank besloot vrijdag dat zij hierover geen uitspraak doet. De reden? De maandenlange sluiting van de schuur is allang voorbij. En de Almeerder is bovendien geen huurder meer van het huis en de bijbehorende schuur.

Volgens de rechtbank heeft de voormalige huurder daardoor geen belang bij een proces en de uitkomst daarvan. Een principiële uitspraak wil de rechtbank niet doen.

Prostitutie
Tijdens een controle vonden politie en een toezichthouder eind mei 2022 drugs en een alarmpistool. Ook zou de woning voor illegale prostitutiewerkzaamheden zijn gebruikt, terwijl de huurder zelf langere tijd ergens anders was.

De huurder bevestigde vorige maand bij de rechter dat hij in 2022 een aantal maanden niet in zijn huis was geweest omdat hij werd ernstig werd bedreigd. Hierdoor stelde hij ook geen toezicht op zijn schuur te hebben kunnen houden. Hij zegt niets van de aanwezigheid van de drugs en het pistool te hebben geweten.

Na de vondst van de drugs probeerde woningcorporatie Ymere de huurder uit de woning te zetten. Maar de rechter ging daar niet direct mee akkoord, omdat het volgens de rechter mogelijk is dat de Almeerder daadwerkelijk niet wist wat er in schuur lag.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel