Restaurant bij Kuinderbos bijna klaar, opent in januari de deuren

NOORDOOSTPOLDER • Di 18 juni 2024 | 10:31 • Dinsdag 18 juni 2024 | 10:31

Vakantiepark Eigen Wijze in Bant en Staatsbosbeheer openen in januari een nieuw restaurant op het park. De bouw is bijna klaar en er is ook een uitbater gevonden: cateraar Slump, eveneens uit Bant. Volgens Wietse van Wegen, mede-eigenaar van het vakantiepark, "moeten alleen nog wat puntjes op de i worden gezet".

De komende maanden worden nog een bar en keuken geplaatst. Van Wegen verwacht het eerste weekend van januari los te kunnen. Het ontwerp van het restaurant is een knipoog naar de boogspanten van schuren in de polder.

Lees ook: Nieuwe recreatie moet boost geven aan Noordoostpolder

Staatsbosbeheer en Eigen Wijze namen in 2020 het initiatief voor meer recreatie bij het Kuinderbos. Eerder werden al een evenemententerrein aan de Schoterplas en een uitkijktoren gerealiseerd.

Het evenemententerrein

De twee partijen betaalden samen drie ton voor het gehele plan, de provincie Flevoland droeg eenzelfde bedrag bij.

Keuzes maken
Cateraar Slump gaat in het nieuwe jaar het restaurant dus exploiteren en de samenwerking gaat verder: per 1 juli van dit jaar wordt Slump ook de vaste cateraar tijdens bruiloften en andere feesten op het vakantiepark.

Van Wegen zoekt steeds meer samenwerking met andere partijen. De reden daarvoor is dat Eigen Wijze de afgelopen jaren 'uit zijn jasje is gegroeid'. Het zou teveel tijd kosten om de catering zelf te verzorgen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel