Leerkracht basisschool voorlopig niet voor de klas door melding grensoverschrijdend gedrag

ALMERE • Di 18 juni 2024 | 12:12 • Dinsdag 18 juni 2024 | 12:12

Een docent van basisschool De Duinvlinder in Almere Poort mag voorlopig niet lesgeven op de school. Tegen de man is onderzoek ingesteld na een melding van grensoverschrijdend gedrag. Dat bevestigt de overkoepelende scholengroep Stichting Katholiek Onderwijs (SKO).

Ouders van een leerling uit zijn klas hebben de melding van grensoverschrijdend gedrag gedaan. De school heeft over de kwestie een brief gestuurd naar alle ouders.

"We nemen dit heel serieus, maar zijn er ook erg voorzichtig in," laat bestuurder Marc Kammeraad van de SKO weten. Volgens hem gaat er een vertrouwenspersoon met de klacht aan de slag.

Bovenbouw
De docent is als zzp'er een vaste invaller op de bovenbouw van de school. Daarom kan hij niet op non-actief worden gezet, zoals bij werknemers in loondienst. Wel wordt de docent voorlopig niet ingehuurd.

"Niet omdat we het standpunt innemen dat het al klopt, maar omdat we nu niet anders kunnen", aldus Kammeraad. Er wordt gezocht naar een vervanger voor de klas.

De bestuurder roept op om niet te snel te zijn met een oordeel. "We moeten uitkijken dat we niemand veroordelen voordat het onderzoek is afgerond." In de brief aan de ouders staat dat de politie op de hoogte is van de melding. Het is volgens de bestuurder niet duidelijk of de ouders ook aangifte doen bij de politie.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel