Weer geen kermis in Lelystad deze zomer, vergunningaanvraag onvolledig

LELYSTAD • Di 18 juni 2024 | 16:24 • Dinsdag 18 juni 2024 | 16:24

De kermis op De Meent in Lelystad gaat deze zomer niet door. Het is het tweede jaar op rij dat de gemeente geen vergunning verleent. De kermisexploitant zou een niet realistische aanvraag hebben gedaan. Wat er niet realistisch aan was, wil de gemeente niet zeggen.

Dit voorjaar werd op social media aangekondigd dat de kermis op De Meent deze zomer zou terugkeren. Website kermis.nu meldt dat het evenement van 31 juli tot en met 8 augustus zou zijn.

De gemeente laat nu weten dat de kermis niet doorgaat. Sinds april liepen er gesprekken met de ondernemer, omdat er gegevens ontbraken in de vergunningaanvraag. Omdat deze onvolledig bleef, is de aanvraag 'buiten behandeling gesteld'. De exploitant is niet bereikbaar voor commentaar.

Volgend jaar opnieuw zoeken
Er zouden zich geen andere partijen hebben gemeld om dit jaar een zomer- of najaarseditie te organiseren. Daarom zegt de gemeente in 2025 opnieuw actief op zoek te gaan naar een partij die de zomerkermis kan organiseren.

In het verleden werden er drie kermissen per jaar gehouden op De Meent, maar de laatste editie stamt uit augustus 2022. In 2023 ging geen enkele kermis door. Ook toen liep het mis met de vergunningaanvraag.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel