Almeerder Behrouz hoeft niet meer de cel in na steekpartij

ALMERE • Di 18 juni 2024 | 23:15 • Dinsdag 18 juni 2024 | 23:15

De 37-jarige Behrouz M.M. uit Almere is dinsdag veroordeeld tot 180 dagen cel, waarvan 75 dagen voorwaardelijk. Hij maakte zich volgens de rechtbank schuldig aan een mishandeling, toen hij op 25 januari iemand in zijn arm stak in het trappenhuis van een appartementencomplex aan de Glinkastraat. De straf valt een stuk lager uit dan was geëist.

De officier van justitie ging ervan uit dat M.M. met de steekpartij het slachtoffer probeerde te doden en hem ook bedreigde. Die had volgens de Almeerder 100 euro van hem gestolen en dat wilde hij terug. De twee kregen ruzie, die zich verplaatste naar het trappenhuis.

"Hij gaf mij daar meteen een kopstoot. Mijn hoofd sloeg daardoor tegen de muur. En toen stak hij mij in mijn hand", zei M.M. twee weken terug in de Lelystadse rechtbank.

'Snijden in scène gezet'
De man rende volgens M.M. zijn appartement weer binnen en deed de deur op slot. Daar zou hij zichzelf hebben gesneden met hetzelfde mes om M.M. verdacht te maken. "Ik hoorde hem door de deur heen met die andere mannen praten. Ze zeiden dat hij zachtjes moest snijden en niet te diep."

Een ongeloofwaardig verhaal, vond de officier. Zij eiste een jaar cel, waarvan vier maanden voorwaardelijk tegen hem voor een poging tot doodslag en bedreiging. Met deze strafeis zou de Almeerder opnieuw de cel in moeten.

De rechtbank vindt dat hij echter met 105 dagen voorarrest lang genoeg heeft vastgezeten. Dat komt doordat de rechters geen bewijs zien dat de hij het slachtoffer echt wilde doden, maar hem veroordelen voor een juridisch minder zware mishandeling.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel