Verdachten in zaak gedode Ryan blijven 90 dagen langer vast

LELYSTAD • Vr 21 juni 2024 | 7:00 • Vrijdag 21 juni 2024 | 7:00

Twee mannen die begin deze maand werden opgepakt na de vondst van een overleden vrouw bij Lelystad, mogen 90 dagen langer worden vastgehouden. Dat heeft de Raadkamer van de rechtbank bepaald.

Het lichaam van de 18-jarige Ryan al Najjar uit Joure werd op 28 mei gevonden in het water langs de Knardijk. Het OM verdenkt de beide aangehouden mannen van 24 en 22 uit Leeuwarden en Joure van 'betrokkenheid bij de dood van het slachtoffer'.

OM zegt niks over achtergrond
Na de aanhouding van de twee mannen gingen er al snel geruchten dat zij broers waren van het slachtoffer en dat er sprake zou zijn van eerwraak. Ook De Telegraaf schreef hierover. Politie en Openbaar Ministerie hebben over de achtergrond van de verdachten en de eventuele toedracht nog niets bevestigd of gemeld.

Enkele dagen na de vondst van het meisje meldden De Telegraaf en de Leeuwarder Courant dat de vader van Ryan zou hebben bekend dat hij zijn dochter had gedood. Dat deed hij in e-mailwisselingen met de kranten. De man zou naar Turkije zijn gevlucht. De vader zou tot zijn daad zijn gekomen, omdat hij heel kwaad was op Ryan.

Nadat de kranten over het mailcontact schreven, heeft het Openbaar Ministerie (OM) de e-mails gevorderd. De Telegraaf heeft die ook daadwerkelijk afgegeven.

Het OM wil niet vertellen of de vader inmiddels ook als verdachte wordt beschouwd en of er contact met hem is geweest. "Over andere mogelijke verdachten in dit onderzoek of gedane opsporingshandelingen doen we op dit moment geen mededelingen", laat een voorlichter weten.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel