Welke meubels of kleuren? St Jansdal vraagt inwoners mee te denken over nieuw ziekenhuis

LELYSTAD • Vr 21 juni 2024 | 14:35 • Vrijdag 21 juni 2024 | 14:35

Ziekenhuis St Jansdal in Lelystad en Harderwijk is op zoek naar mensen die willen meedenken over het nieuwe ziekenhuis. Die deelnemers kunnen meepraten over bijvoorbeeld de centrale hal, de kleuren en meubels.

St Jansdal wil al langere tijd een nieuw ziekenhuis in Lelystad. Het nieuwe gebouw moet kleiner en compacter worden. Het huidige gebouw is volgens St Jansdal verouderd en past ook niet meer bij het zorgaanbod in Lelystad. Vorige week werden de eerste schetsen gepresenteerd.

Het ziekenhuis hoopt door de gesprekken goed te kunnen aansluiten bij de wensen van patiënten en publiek dat langskomt. Eerder deed het ziekenhuis dat ook al. "Dat kan hele bruikbare informatie opleveren", vertelt bestuurder Arend Jan Poelarends.

De nieuwe locatie

Het ziekenhuis vindt het zelf belangrijk dat het gebouw compact is en dat de 'looplijnen' heel efficiënt zijn. "Dat willen we zodat patiënten, bezoekers en personeelsleden zo min mogelijk hoeven te lopen", aldus Poelarends.

St Jansdal hoopt dat de groep die meedenkt zo divers mogelijk is. "Het is belangrijk om met elk type bezoeker en patiënt rekening te houden. Het kunnen ook mensen zijn met een beperking of jongeren die met een ander perspectief naar het ziekenhuis kijken."

Niet alleen Lelystedelingen wordt gevraagd mee te denken, ook gebruikers die uit andere gebieden komen mogen hun ideeën delen.

Aanmelden kan tot 1 juli.

Het nieuwe ziekenhuisgedeelte links

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel