Zingen in de Zomer voelt als 'thuiskomen' voor bezoekers: 'Ik zie weer allemaal oude vrienden'

URK • Do 11 juli 2024 | 7:45 • Donderdag 11 juli 2024 | 7:45

Thuiskomen. Dat is het thema van Zingen in de Zomer op Urk. Acht weken lang staan de kerkdeuren van het Kerkje aan de Zee of de Bethelkerk op woensdagavond een uur open om te zingen.

Deze woensdag opende de 49e editie met een feestelijke zangavond in de Bethelkerk. "Dat we weer mogen beginnen, dat is zo'n fijn gevoel", zegt voorzitter Jan de Boer.

Thuiskomen bij God
"Het thema is dus thuiskomen", zegt voorzitter De Boer. "Gebaseerd op dat je altijd bij God kan thuiskomen. Voor veel mensen voelt het ook als thuiskomen."

"We reizen dit jaar van huis naar huis. Het Hebreeuwse woord voor huis is 'Beth' en in de Bijbel komen er best een groot aantal plaatsen voor, die dat in hun naam hebben. Het bekendste voor iedereen is misschien Bethlehem, de plek waar Jezus is geboren."

En voor veel bezoekers voelt het dus ook echt als thuiskomen. "Nou ik ben al heel blij dat ik hier naar toe kon. Ik ben ziek geweest. Ik zie weer allemaal oude vrienden. De bijeenkomst is echt geweldig", zegt een vrouw.

Bezoekers overal vandaan
Deze avond werd verzorgd door het Mannekoor 'Ichtus' uit Sliedrecht. Een van de grootste mannenkoren van Nederland. De komende weken zullen nog verschillende koren optreden in de Bethelkerk.

Populair is het evenement zeker, zegt de Boer. "In deze kerk is ruimte voor zo'n duizend man." En die komen van Urk maar ook van heinde en verre. "Ik kom uit Andijk, bij Enkhuizen", zegt een man. "Ik vind het geweldig om hier te zijn."

De laatste editie van Zingen in de Zomer is 28 augustus in de Bethelkerk.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel