City FC verliest van De Graafschap

ALMERE • Za 16 augustus 2014 | 21:52 • Zaterdag 16 augustus 2014 | 21:52
Almere City FC heeft de tweede wedstrijd van het nieuwe seizoen verloren. In Doetinchem was De Graafschap met 3-0 te sterk voor de ploeg van trainer Fred Grim. Door de nederlaag zijn de Almeerders de koppositie in de Jupiler League kwijt.

In de eerste helft viel er voor de neutrale toeschouwer weinig te genieten op de Vijverberg. Beide ploegen leden veel onnodig balverlies en er werden nauwelijks kansen gecreerd. In het begin van de tweede helft kreeg De Graafschap goede kansen op een voorsprong te komen: spits Vincent Vermey schoot van dichtbij naast en City doelman Marco van Duin redde knap op de inzet van Caner Cavlan.

Een kwartier voor tijd kwamen De Superboeren alsnog op voorsprong door een schuiver van invaller Van Ewijk vanaf de rand van de 16. De Graafschap kreeg daarna de smaak te pakken en wist via twee rake kopballen van Vida en Vermey de eindstand op 3-0 te bepalen. Almere City FC heeft nu drie punten uit 2 gespeelde wedstrijden. Vrijdagavond spelen de Almeerders een thuiswedstrijd tegen Jong Twente.