City FC verliest bij FC Eindhoven: 2-1

ALMERE
Almere City FC heeft maandagavond de uitwedstrijd tegen FC Eindhoven met 2-1 verloren. Bij rust leidde de ploeg van trainer Fred Grim nog met 0-1. Het was alweer de derde nederlaag op rij voor de Almeereders in het nog prille seizoen in de Jupiler League. 
  
City FC begon fel aan de wedstrijd in Brabant. FC Eindhoven werd vroeg gestoord in de opbouw en wist zich daar geen raad mee. De Almeerders waren gevaarlijker in de openingsfase. Na een kwartier resulteerde het veldoverwicht in de openingsgoal: City linksback Paul Quasten wist doelman Muyters met een droge schuiver te passeren.   

De Almeerders controleerden vervolgens de eerste helft. In de 32e minuut verzuimde de ploeg van trainer Fred Grim via aanwinst Norair Mamedov de 0-2 te maken. Hij raakte na een combinatie met spits Janssen het zijnet, waardoor de ruststand 0-1 was.   

In de tweede helft kantelde de wedstrijd compleet. FC Eindhoven kwam uitstekend uit de kleedkamer. City FC lag meteen onder druk in de openingsfase. De Eindhovenaren waren gevaarlijk via een schot van Jens van Son en een kopbal van Tom Boere. In de 73e minuut werd de druk te groot: De Schilder mocht na een voorzet vanaf links de 1-1, via de binnenkant van de paal, binnenschieten. Ook na de gelijkmaker bleef de druk aanhouden. Van Duin redde een aantal keren knap maar moest vijf minuten voor tijd alsnog capituleren: Van den Hurk mocht van dichtbij de 2-1 binnenschieten.  

Opstelling Almere City FC: Van Duin, Nieuwpoort (Toet), Keller, Bouma, Quasten, Kip (Ahannach), Sneijder, Boldewijn, Serrarens (Salasiwa), Janssen, Mamedov  

geel: Janssen (26e min) Quasten (49e min) 
 

reacties (14)

 • A.

   

  In die 10 seizoenen heb ik vaak genoeg leuk voetbal gezien met goed positiespel en andere elementen. Maar een overwinning uit het vuur slepen is iets wat er nog nooit echt is geweest. Er kan nog zo leuk gespeeld worden, maar als je na de wedstrijd met 0 punten staat was je simpelweg niet goed. Nu is er alweer 3x op rij verloren en net als de afgelopen seizoenen onder Grim komt er geen enkele vorm van kritiek vanuit de club. Grim mag doen en laten wat hij wilt, terwijl hij (met beter materiaal en meer geld) niet beter presteert dan alle alle andere trainers die hier zijn geweest. Laat is een keer zien dat je een echte voetbalclub bent in plaats van een vriendengroepje die een project hebben. Supporters geloven al een tijdje niet meer in Grim (en de samenwerking met Ajax), nu het bestuur nog

  reageer
 • John

   

  Ik moet zeggen, het valt niet tegen. Ik bedoel dan niet het voetbal, die paar supporters, die arrogante trainer, dat vreselijke bestuur. Nee, nee.....Ik bedoel dan de plek waar ze staan, uiteraard weer ouderwets onderaan maar het kan nog lager, whahaha. Ik geef ze nog heel eventjes en dan is het ze wel gelukt. Zet hem op mannen, whahaha

  reageer
 • ac

   

  uitstraling Nul. Grim kijkt de supporters niet eens aan, de arrogantie ten top. En hij ziet altijd progressie, stel gewoon eens de beste 11 op, er zit gewoon goed materiaal op de tribune ( en die hebben geen blessures ofzo maar geen gunfactor)

  reageer
 • Albert

   

  Zo kennen we ze weer.

  reageer
 • Almere City FC

   

  Wat een goede eerste helft heb ik gezien, nu nog deze lijn voortzetten over de gehele negentig minuten en het lek is boven. Vrijdag uit bij Telstar reken ik op een overwinning.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • cees

   

  dat is onzin Stanley Menzo is een zeer goede trainer

  reageer
 • Teun

   

  Wat heeft het samenwerkingsverband met AJAX opgeleverd ? Nul Wat heeft F. Grim bereikt ? Nul Hoeveel toeschouwers komen er kijken ? ( betaald ) Nul Wat wordt het resultaat dit seizoen ? Nul Wat is er financieel mogelijk ? Nul Einde is in zicht...."..

  reageer
 • Vincent

   

  Leslie Leslie koop er nog maar een, koop er nog maar een. Waarom worden er geen talentvolle Almeerse spelers gehaald, er lopen vele spelers in ALMERE die dit niveau overstijgen. Wat een gepruts. Hoeveel krediet heeft Grim nog ? Wanneer komt er eens een echte trainer ? Grim was een aardige keeper, maar dan ben je nog steeds geen trainer, een keeper traint hoofdzakelijk met een keeperstrainer, hij heeft weinig verstand van een groep trainen. Het lijkt wel het theater van de lach. Dat er nog mensen zijn die hier voor willen betalen, dan moet je toch wel oogkleppen op hebben, of heel graag van huis zijn. Zolang al die haantjes rondlopen op het Fanny Blankers coenpark, wordt het helemaal niets. Misschien is het ook wel beter om volgend jaar in de topklasse te spelen.

  reageer
 • ac

   

  17 e plek nu, volgende thuiswedstrijd moeten we allemaal thuisblijven of witte zakdoekjes zwaaien. Het moet toch eens afgelopen zijn, Bambergen kom op. Vriendjes eruit en goede spelers erin, transferperiode is nog een week straks zijn ze weg. Geef Heering ook maar zijn kans voor de groep.

  reageer
 • Rutger

   

  Deze club heeft geen enkel bestaansrecht. Geen achterban, geen spelersmateriaal, geen binding vanuit de bevolking. Kappen met die ongein.

  reageer
 • alm

   

  Grim weet ook niks, keepers snappen het spel niet en laat staan coachen of het goed neerzetten

  reageer
 • Almere

   

  Het was een mooie start, maar als jullie geen 90 min geconcentreerd kunnen spelen houdt het weer op. Deze had gewonnen MOETEN worden

  reageer
 • johan

   

  zie daar we staan weer waar we horen. weer een verloren seizoen. slot erop en stoppen met die club. gewoon realiteit maar dat gaf ik drie weken terug al aan.

  reageer
 • Erik

   

  Natuurlijk kun je ons azijnzeikerds noemen, maar ALMERE city staat weer op de plaats waar zij hoort. Hier voelt de club zich weer vertrouwd. Als supporter zit je wekelijks 90 minuten naar niets te kijken, het spel lijkt leuk en opportunistisch, maar het is positioneel zoooooooo ontzettend slecht. De eerste die je moet laten vertrekken is Sneijder, die loopt alleen maar het mannetje te spelen terwijl hij aan elke basis staat van de tegengoals. Maar goed, Grim zal het wel beter weten, maar voorlopig zeggen de cijfers iets anders.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert