SV Urk speelt gelijk tegen Excelsior'31

URK
De voetballers van SV Urk hebben zaterdagmiddag de thuiswedstrijd tegen Excelsior'31 met 3-3 gelijk gespeeld.

De Urkers kwamen met 2-0 achter, maar knokten zich knap terug in de wedstrijd. Urk kwam zelfs nog op voorsprong door goals van Gerrit Tol en Hessel Snoek en Wiliam de Boer. In de slotfase scoorde Excelsior alsnog de 3-3.

De ploeg van trainer Rolf de Boer heeft nu twee punten uit drie gespeelde duels in de Hoofdklasse C.

Overige uitslagen Flevolandse ploegen t/m 2e klasse:

1e klasse D Oost:
DETO - asv Dronten 2-0

2e klasse G Oost:
AVW'66 - Lelystad'67 0-4

2e klasse B West:
VOP - Zeewolde 2-0

FC Almere - UVV 4-2

reacties (12)

 • Frenky

   

  Onverdiende gelijkstand. Urk had moeten verliezen.

  reageer
 • Jantje

   

  Heel erg jammer voor jou Marretje, maar dat UNA gaat gehakt van dit Urk maken. Wat het minder dan 0 - 5 wordt zal pure winst zijn voor dit zeer povere Urk.

  reageer
 • Swiebertje

   

  marretje ik ben geen kenner alhoewel ik zelf ook jarenlang bij Urk heb gespeeld. ik was gewoon bij de wedstrijd dus ik zeg enkel wat ik gezien heb. in de eerste helft was het niks, ook niet bij Excelsior.

  reageer
 • Bo

   

  Prutsers

  reageer
 • Marretje

   

  We hebben wel in de gaten dat er alleen maar voetbalkenners reageren. Swiebertje; Urk moest in de eerste helft meer de lange bal spelen omdat de tegenstander Urk daar vaak toe dwong vanwege hun toen nog betere positiespel en meer druk. Na een half uur en zeker in de 2e helft kwam Urk, mede dankzij de offensieve wissels, meer onder die druk vandaan en aan het eigen spelletje toe en dat is in ieder geval combinatievoetbal met de intentie "NOR VUREN"

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • tja

   

  helemaal mee eens, liever met eigen jongens onderin voetballen als met geldwolven bovenin

  reageer
 • Swiebertje

   

  marretje de eerste helft speelde Urk echt alleen maar de lange bal! met de wissels kwam er pas voetbal in de ploeg. hope lijk nu eindelijk verlost van die nagel wat een drama

  reageer
 • Marretje

   

  Ik weet niet of je er vanmiddag geweest bent, ik in ieder geval wel, maar Urk probeert bijna uitsluitend met combinatievoetbal naar de goal van de tegenstander te komen, bekijk de samenvatting van vanmiddag erop na! Van "de lange bal" is onder Rolf de Boer jaren geleden al afscheid genomen. Tja, zo'n "profclub" mag natuurlijk normaal gesproken 0-2 niet meer uit handen geven, maar op Urk kan het altijd spoken, daarover weet FB mee te praten. En dat is ook een kwaliteit; niet bij de pakken neer zitten maar pats boem: er bovenop en blijven gaan voor een resultaat. En naar Jantje toe: Op basis van de 2e helft verdiende Urk tenminste dit punt, dat had echt niets meet lucky te maken.

  reageer
 • Urker

   

  Sv Urk is amateur voetbal in zijn puurste vorm. Eigen dorp, eigen mensen.. Zegt u het maar.. Welke amateur club op dit niveau kan (alleen maar) met eigen opgeleiden spelers zo presteren. Staar u niet blind op het kopen/aantrekken/betalen van jongens.. Waar kan een dorp nou werkelijk trots op zijn?

  reageer
 • Jantje

   

  Nou Marretje, we hebben een Lucky-Ajax, maar dit Lucky-Urk spant echt de kroon. Ze zeggen dan wel: geluk dwing je af! Dit was zeker op Urk met Urk het geval.

  reageer
 • Nou Nou

   

  Excelsior laksigheid afgestraft 3 klassen beter vergeten te winnen. Lange ballen van Urk

  reageer
 • Marretje

   

  KLASSE URKER PLOEG; WAT EEN TEAM-SPIRIT!!!! Kijk; Excelsior wil zo snel mogelijk terug naar de Topklasse en heeft daarop zwaar geinvesteerd in nieuwe spelers, waardoor er vanmiddag supporters uit Rijssen waren die het programmaboekje erbij moesten halen om de "eigen" spelers te herkennen. Oké, het mag, kies je voor. En dan Urk; gewoon met de zelfde ploeg eigen jongens als het afgelopen seizoen. Ook daar kiezen we bewust voor. Daarom zal de middenmoot-positie van Urk aan het einde van het seizoen heel wat meer waard zijn dat die topposities van al die koop-ploegen. Eén kritiekpuntje voor dit team n.a.v. vanmiddag: als je in de 85ste minuut 0-2 omgebogen hebt naar een 3-2 voorsprong moet je de 4-2 niet meer willen maken (wat Urk dus wilde) maar moet die laatste paar minuten elke bal op het parkeerterrein. Succes woensdag tegen UNA, aanvang 20.00 uur; iedereen van harte welkom!

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert