Almere City FC verslaat ADO Den Haag in KNVB beker

ALMERE • Zo 21 september 2014 | 11:50 • Zondag 21 september 2014 | 11:50
Almere City FC heeft dinsdagavond de derde ronde van de KNVB-beker bereikt. De ploeg deed dat ten koste van eredivisionist ADO Den Haag. Na 120 minuten voetbal stond er een 2-2 gelijkspel op het scorebord. City nam de strafschoppen beter.

De Almeerders kwamen vlak voor rust op achterstand door een doelpunt van Mike van Duinen. In de tweede helft kwam City op gelijke hoogte door een treffer van Vincent Janssen.In de tweede helft van de verlenging zette Jansen de Almeerders op voorsprong. Vijf minuten later haalde Sander Keller Michiel Kramer onderuit. Hij kreeg daarvoor een rode kaart en ADO kwam via een strafschop op gelijke hoogte.

In de strafschoppenserie die daarop volgde scoorden Vincent Janssen en Jason Oost. ADO Den Haag kwam niet tot scoren door fantastisch keeperswerk van Agil Etemadi.