Almere City FC verliest van NEC: 1-2

ALMERE
Almere City FC heeft vrijdagavond de thuiswedstrijd tegen NEC met 1-2 verloren. Door dit resultaat heeft NEC de 1e periodetitel in de wacht gesleept. In de beginfase gingen beide ploegen redelijk gelijk op. Eerste mogelijkheid was voor de gasten: NEC spits Sjoerd Ars schoot na 7 minuten net over de goal van City keeper Agil Etemadi, die verrassend de voorkeur kreeg boven Marco van Duin.  

Almere City FC kreeg na 20 minuten de eerste mogelijkheid: spits Leon de Kogel mocht aanleggen vanaf de rand 'van de zestien' maar produceerde slechts een slap rolletje. Vijf minuten later was NEC gevaarlijk via een afstandschot van Tom Daemen. Zijn inzet van zeker 20 meter zeilde net naast de goal van City FC.   

0-1 en rellen op tribune
Na 32 minuten kwam NEC op voorsprong na een corner van Limbombe: Jahan Bakhsh mocht bij de eerste paal de 0-1 via de onderkant van de lat binnenschieten. Vervolgens braken er rellen uit op de tribune. NEC supporters drongen een vak van Almere City FC binnen waar rake klappen vielen. De scheidsrechter staakte de wedstrijd vervolgens.

Na een afkoelingsperiode werd de wedstrijd vervolgens weer hervat. Ook na de afkoelingsperiode is er nauwelijks politie in het stadion. In de 40e minuut kreeg Almere City een goede kans om op gelijke hoogte te komen: Vincent Janssen kreeg een schietkans in de zestien maar Joshua Smits kon redding brengen. 

Tweede Helft
De 2e helft kon niet slechter beginnen voor Almere City FC. Sjoerd Ars mocht in de 47e min 'uit de draai' de 0-2 binnenschieten. Na een uur spelen meldde City FC zich weer voor de goal van NEC: een hard schot van Ricardo Kip ging net naast de goal van Joshua Smits. NEC invaller Emilsson schoot vervolgens 10 minuten voor tijd hard over de goal van Etemadi. 

City FC kwam 8 minuten voor tijd alsnog terug in de wedstrijd. Ricardo Kip schoot een vrije trap via keeper Smits binnen 1-2. NEC kreeg vervolgens via Ars en Emilsson goede kansen op de 1-3 maar het bleef uiteindelijk 1-2 

Opstelling Almere City FC:

Agil Etemadi, Thijs Bouma, Cees Toet, Sander Keller (Lars Nieuwpoort), Paul Quasten, Ricardo Kip, Gaston Salasiwa, Soufyan Ahannach, Norair Mamedov (Jason Oost), Vincent Janssen en Leon de Kogel  (Boldewijn)

reacties (6)

 • acer

   

  Weer verlies, als Grim geen dikke vriendjes met van Eijden was had ie er allang utgelegen. Bestuur neem afscheid van dit illustere duo.

  reageer
 • ik

   

  Misschien dat de zogenaamde Almere "supporters" zich ook eens als supporters kunnen gaan gedragen. Wat voor onzin zij vaak uitkramen richting het uit publiek, tegenstander en eigen spelers en trainer is ook geen visitekaartje voor City.

  reageer
 • klaas

   

  het is de hoogste tujd voor een nieuwe trainer..

  reageer
 • DiBo1960

   

  De NEC supporters drongen niet het vak binnen maar zaten daar al vanaf het begin van de wedstrijd. Dit was al om 19.55 gemeld door zowel stewards als agenten in burger. De simpelste oplossing was deze harde kern ( hooligans) de mogelijkheid te geven via het openen van een hekje naar het uitvak te leiden. Maar nee we zijn er mee bezig werd er gezegd. Helaas te laat na de 0-1 meenden deze zo genaamde supporters de aanwezige Almere supporters aan te moeten vallen. Organisatorisch een aanfluiting voor Almere City. Na dit oponthoud kon het hek open en gingen deze mensen naar het uitvak. Als je dan later hoort dat de vz..van de RVC de Almere supporters de schuld geeft zakt je broek af. Bij navraag bij de veiligheidscoördinator was het antwoord kan gebeuren. Al met al zeer nagatieve publiciteit voor City. En dat met een mooie bekerwedstrijd tegen PSV in het vooruitzicht. Zal wel heel moeilijk worden om het stadion dan vol te krijgen.

  reageer
 • klaas

   

  idee hoor maar wellicht is het een keer tijd voor een andere trainer...wordt nu toch wel heel erg grim(mig)

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • johan

   

  tja weer verlies. Fred ook al voel je geen druk stap op. de chemie werkt niet meer hou de eer aan jezelf

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert