Almere City FC verliest van NEC: 1-2

ALMERE • Vr 3 oktober 2014 | 16:48 • Vrijdag 3 oktober 2014 | 16:48
Almere City FC heeft vrijdagavond de thuiswedstrijd tegen NEC met 1-2 verloren. Door dit resultaat heeft NEC de 1e periodetitel in de wacht gesleept. In de beginfase gingen beide ploegen redelijk gelijk op. Eerste mogelijkheid was voor de gasten: NEC spits Sjoerd Ars schoot na 7 minuten net over de goal van City keeper Agil Etemadi, die verrassend de voorkeur kreeg boven Marco van Duin.

Almere City FC kreeg na 20 minuten de eerste mogelijkheid: spits Leon de Kogel mocht aanleggen vanaf de rand 'van de zestien' maar produceerde slechts een slap rolletje. Vijf minuten later was NEC gevaarlijk via een afstandschot van Tom Daemen. Zijn inzet van zeker 20 meter zeilde net naast de goal van City FC.

0-1 en rellen op tribune
Na 32 minuten kwam NEC op voorsprong na een corner van Limbombe: Jahan Bakhsh mocht bij de eerste paal de 0-1 via de onderkant van de lat binnenschieten. Vervolgens braken er rellen uit op de tribune. NEC supporters drongen een vak van Almere City FC binnen waar rake klappen vielen. De scheidsrechter staakte de wedstrijd vervolgens.

Na een afkoelingsperiode werd de wedstrijd vervolgens weer hervat. Ook na de afkoelingsperiode is er nauwelijks politie in het stadion. In de 40e minuut kreeg Almere City een goede kans om op gelijke hoogte te komen: Vincent Janssen kreeg een schietkans in de zestien maar Joshua Smits kon redding brengen.

Tweede Helft
De 2e helft kon niet slechter beginnen voor Almere City FC. Sjoerd Ars mocht in de 47e min 'uit de draai' de 0-2 binnenschieten. Na een uur spelen meldde City FC zich weer voor de goal van NEC: een hard schot van Ricardo Kip ging net naast de goal van Joshua Smits. NEC invaller Emilsson schoot vervolgens 10 minuten voor tijd hard over de goal van Etemadi.

City FC kwam 8 minuten voor tijd alsnog terug in de wedstrijd. Ricardo Kip schoot een vrije trap via keeper Smits binnen 1-2. NEC kreeg vervolgens via Ars en Emilsson goede kansen op de 1-3 maar het bleef uiteindelijk 1-2