City-fans onveilig in eigen stadion

ALMERE
De supporters van Almere City FC voelden zich vrijdagavond absoluut niet veilig in hun eigen stadion tijdens de wedstrijd tegen NEC. Nadat de Nijmeegse club op voorsprong was gekomen, werden Almeerse fans in hun eigen vak aangevallen door leden van de harde kern van de club uit Nijmegen.

Een Almeerse ooggetuige had voorafgaand aan de wedstrijd al gezien dat een groepje NEC-supporters een plek had gevonden in het vak bij de Almeerse supporters. Deze supporters waren volgens de getuige in het bezit van E-tickets die eenvoudig via het internet besteld kunnen worden.

De clubleiding van Almere City FC en NEC willen hangende het onderzoek van de KNVB niet reageren op de rellen.

reacties (12)

 • Koos

   

  Het is duidelijk dat Almere toch niet voorbereid is op het echte grote (voetbal) werk. Nadat afgelopen seizoen een paar grote clubs zijn gedegradeerd doe deze problemen zich nu ook voor in de 1e divisie. Helaas.... maar Almere zal zich hierop moeten voorbereiden.

  reageer
 • C-036

   

  @Wim 'Grote mond, klein hartje die HK van City.' Waren het niet die jongens van City met een klein hartje en een grote mond die ervoor zorgde dat de groep oude garde van de harde kern NEC een vrije doortocht hadden richting de kinderen en vrouwen die allemaal op de tribune zaten/stonden? Doorgewinterde jongens die jarenlange 'ervaring' hebben vallen hooguit 18 jongeren van gemiddeld 20 jaar aan.. Volgens mij dan geen woorden, maar daden om je niet je eigen stadion uit te laten slaan en kinderen en vrouwen in gevaar te laten komen. Jouw schijnbare grote hart zullen wij toejuichen, dus stel jezelf eens gezellig voor.. Jouw grote mond kan ook van toepassing zijn om voor een luidere aanmoediging te zorgen. Je grote mond op het internet streelt helaas alleen je eigen ego en heeft verder niemand iets aan. Jammer dat jij er niet stond met je grote mond en grote hart, daar hadden anderen vast een voorbeeld aan kunnen samen. Samen sta je immers sterk! Tot op het vak!

  reageer
 • TimvD

   

  Ik denk dat iedereen het zelfde zegt als de man van het intervieuw. De City supporters konden hier niks aan doen. Het is een grote fout van City en de Almeerse politie geweest. Een groep supporters waar onder ook vaders met kleine kinderen is aangevallen door hooligans.

  reageer
 • fans?

   

  er wordt gesproken over cityfans. als er daadwerkelijk meer fans waren die zich niet veilig voelen dan had je er meer dan 1 kunnen ondervragen. zeer slecht werk van Martijn de Groot. wanneer wordt OF eens positief over de stad Almere en het voetbal? ze kunnen beter omroep noord Flevoland heten.

  reageer
 • Alex K

   

  Stop toch met betaald voetbal alhier Ik zie geen enkele meerwaarde

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Wim

   

  Grote mond en een heel klein hartje, die harde kern van City.

  reageer
 • flevo

   

  Verbieden alleen omdat er mensen zijn die zich niet normaal kunnen gedragen? Dan kun je alles wel afschaffen danwel verbieden! Autorijden kun je dan ook maar beter verbieden en openbaar vervoer ook maar meteen verbieden, want ook daar bevinden zich mensen die zich niet normaal kunnen gedragen. Je moet gewoon de personen die zich misdragen niet meer toelaten, maar niet iedereen die een potje voetbal wel leuk vind!

  reageer
 • Jond

   

  Met een directeur die in functie zo lam is als een kameel zal het niet veel beter worden bij City! Schandalig hoe die man zich daar opstelt tegenover eigen supporters en vrijwilligers!

  reageer
 • Ad

   

  Verbieden dat voetbal

  reageer
 • beernd

   

  dat gevoel heerst toch in heel almere

  reageer
 • Bart

   

  nou, bij de rampoefening afgelopen za in het stadion werden we ook niet door de stewards tegengehouden toen we het veld op wouden rennen waar de slachtoffers lagen...

  reageer
 • Thijs

   

  vandaar dat je voor de wedstrijd tegen psv kaartjes moet halen, bij het stadion ;)

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert