City FC wint verrassend bij FC Volendam 2-3

ALMERE • Vr 17 oktober 2014 | 16:35 • Vrijdag 17 oktober 2014 | 16:35
Almere City FC heeft vrijdagavond de uitwedstrijd bij FC Volendam verrassend gewonnen. In Volendam waren de Almeerders met 2-3 te sterk voor de nummer 2 van de Jupiler League. De winnende treffer kwam 2 minuten voor tijd van de voet van City linksback Paul Quasten.

Beide ploegen hielden elkaar in evenwicht in de beginfase van de wedstrijd. In het eerste kwartier deden zich geen kansen voor beide doelen.

De eerste echte grote kans van de wedstrijd was voor Almere City FC. Jerge Hoefdraad mocht na 22 minuten opkomen en gaf de vrijstaande Ricardo Kip de bal op een presenteerblaadje. Kip schoot, oog in oog met doelman Theo Zwarthoed, echter hopeloos naast.

Vlak voor rust kwam FC Volendam op voorsprong. Spits Henk Veerman werd met na een lange bal van Lo Fo Sang de diepte ingestuurd, was attenter dan de Almeerse verdedigers en scoorde vervolgens koelbloedig de 1-0 voor de thuisploeg. Dit betekende ook de ruststand.

City FC kwam gretig uit de kleedkamer. Dit resulteerde na 50 minuten in de gelijkmaker. Een voorzet van links werd teruggekopt door Cees Toet naar Jason Oost, die van dichtbij de 1-1 mocht binnenschieten.

City kreeg direct na de gelijkmaker via Salasiwa een kans op 1-2. Volendam was vervolgens gevaarlijk via een fraai schot van Marengo, maar een mooie redding van Etemadi voorkwam een goal.

De 2-1 lag even later wel in de Almeerse goal, nadat Kevin Brands in de 57e minuut uit een moeilijke hoek Etemadi wist te verschalken.

City toonde echter veerkracht. Een vrije trap van Salasiwa werd in de 72e minuut door Sander Keller achter doelman Theo Zwarthoed gekopt.

Vervolgens gingen beide ploegen vol voor de winst. Almere City FC kreeg via Hoefdraad, op aangeven van invaller Boldewijn, de kans op de 2-3. Henk Veerman was vervolgens gevaarlijk voor de thuisploeg. City bleef aanvallen en dit werd uiteindelijk beloond. De winnende treffer kwam 2 minuten voor tijd van de voet van ex Volendam speler Paul Quasten die het Almeerse feest compleet maakte. Het was voor het eerst in de geschiedenis dat de Almeerders een uitwedstrijd in Volendam in winst wisten om te zetten.

Opstelling Almere City FC: Agil Etemadi, Thijs Bouma, Sander Keller, Cees Toet, Paul Quasten, Tim Receveur, Ricardo Kip, Jason Oost (Dissels) , Gaston Salasiwa, Norair Mamedov (Boldewijn) en Jerge Hoefdraad