Unicum wint bekerderby van Swift'64

LELYSTAD • Di 21 oktober 2014 | 22:43 • Dinsdag 21 oktober 2014 | 22:43
De voetballers van Unicum uit Lelystad hebben de volgende ronde van de districtsbeker bereikt. Op eigen veld werd Swift'64 uit Swifterbant met 3-2 verslagen.

Halverwege de eerste helft kwam Unicum op voorsprong dankzij een benutte strafschop van Arthur van der Veen. Tien minuten later miste hij een penalty, Swift-keeper Ricardo Telgen stopte zijn inzet. Vlak voor rust maakte Rowald Bont namens de gasten de gelijkmaker.

Vierdeklasser Swift kwam na rust zelfs op voorsprong tegen tweedeklasser Unicum. Tom Roskam scoorde met een fraaie lob. Pim Herrewijn bracht de stand weer in evenwicht. Vlak voor tijd kreeg Arthur van der Veen van Unicum een rode kaart. Toch slaagde de thuisploeg erin te winnen, dankzij een treffer van invaller Twan Wijnants.