SV Urk eervol ten onder tegen Ajax

URK • Di 28 oktober 2014 | 17:01 • Dinsdag 28 oktober 2014 | 17:01
Hoofdklasser SV Urk heeft dinsdagavond de bekerwedstrijd tegen landskampioen Ajax met 4-0 verloren. Bij rust leidden de Amsterdammers al met 3-0 op Sportpark De Vormt.

SV Urk begon zonder vrees aan het bekerduel met de landskampioen. De thuisploeg kreeg meteen een kans via William de Boer, maar hij ging net onder een voorzet van Jan van Slooten door. De ploeg van trainer Rolf de Boer zette meteen goed druk op de Amsterdammers en het eerste kwartier waren beide ploegen minstens gelijkwaardig.

In de 34e minuut kwam Ajax 'uit het niets' op voorsprong door een treffer van Lerin Duarte: hij mocht op aangeven van Davy Klaassen in de zestien een hoek uitkiezen: 0-1. Na die openingstreffer ging het erg snel: Ajax kreeg een penalty, na een overtreding op Lerin Duarte. Spits Milik faalde niet en verdubbelde score voor de Amsterdammers. Diezelfde Milik tekende vijf minuten voor rust met een rake kopbal voor de 0-3. Dit was tevens de ruststand.

Vlak na rust kreeg SV Urk een goede kans via Gerrit Tol (op aangeven van William de Boer), maar hij stuitte op Ajax goalie Diedrik Boer uit Emmeloord. 20 Minuten voor tijd was de thuisploeg opnieuw dichtbij de eretreffer: Jan van Slooten raakte echter de lat.

Vijf minuten voor tijd kwam Ajax uiteindelijk ook nog op 0-4: invaller Zivkovic mocht op aangeven van El Ghazi zijn eerste goal in de hoofdmacht van Ajax aantekenen. Dit was tevens de einduitslag op Urk.

Opstelling SV Urk: Koffeman, Marinus Snoek, Kramer, Lindeboom (Gert Jan Nagel), Brands, Kees de Boer, Lucas Nagel (Hakvoort), Van Slooten, Hessel Snoek, Tol, William de Boer (Nentjes)

Opstelling Ajax: Boer,Ligeon,Van der Hoorn, Denswil, Viergever, Klaassen (El Ghazi), Bazoer, Duarte, Menig, Milik (Zivkovic) en Kishna

Geel: Riekelt jan Brands

Naast SV Urk komen ook hoofdklasser Flevo Boys uit Emmeloord en Jupiler League club Almere City FC uit in de derde ronde van het KNVB bekertoernooi. Almere City FC speelt woensdagavond vanaf 18:30 uur tegen PSV, terwijl Flevo Boys op dezelfde avond vanaf 20.00 uur thuisspeelt tegen FC Groningen.