SV Urk wint, Flevo Boys speelt gelijk

URK
Hoofdklasser Urk heeft zaterdag goede zaken gedaan in de hoofdklasse C. Urk won op eigen veld met 3-1 van WVF. Flevo Boys speelde met 1-1 gelijk op bezoek bij Staphorst.

Urk keek op sportpark De Vormt al snel tegen een 0-1 achterstand aan tegen hekkensluiter WVF. Pas na rust kon Urk wat terugdoen via Lucas Nagel. Twintig minuten voor tijd scoorde Hessel Snoek namens de thuisploeg, maar zijn treffer werd wegens buitenspel geannuleerd. In de slotfase maakte Jan van Slooten de 2-1 namens Urk. In blessuretijd scoorde Hessel Snoek de 3-1.

Flevo Boys speelde op bezoek bij Staphorst met 1-1 gelijk. Allan Bakker bracht de Emmeloorders in de eerste helft op voorsprong. Flevo Boys-keeper Jacob de Vries stopte vlak voor rust een strafschop. Roelof de Jong scoorde namens de thuisploeg de gelijkmaker. In de slotfase kreeg Jeroen de Groot van Flevo Boys een rode kaart. Met tien man hield de ploeg van Wiljan Mossing Holsteyn echter stand.

Uitslagen tot en met 2e klasse in Flevoland:

Sparta Enschede - asv Dronten 2-2

Terschuurse Boys - BAS 2-0

Zeewolde - Elinkwijk 2-1

Odysseus'91 - FC Almere 2-3

Zondag:
SC Emmeloord - FC Wolvega 3-1

reacties (19)

 • Bert en ernie

   

  Gaat er ook om wie het zegt. als Henk druk en Sjaak die constant lopen te roepen en jullie het dan hebben over Flevo boys arrogant, zegt dat meer over jou en je collega Marretje dan over de rest van de voetbal supporters met een wat hoger denk niveau.

  reageer
 • tja

   

  vorig jaar precies hetzelfde, urk zou geen kampioen worden, flevoboys zou promoveren, urk zou in de beker voetballes krijgen, ja dan vraag je om plagerige reacties

  reageer
 • dus

   

  Helemaal met je eens Marretje! Ze vragen met dat soort arrogante gedrag (je ploeg de aanstaande kampioen noemen na pak 'm beet 5 speelronden noem ik arrogant namelijk) zelf om lacherige reacties na alweer puntverlies.

  reageer
 • fd supporter

   

  Urk gefeliciteerd met de overwinning.

  reageer
 • Urker

   

  Allemaal knap gedaan hoor

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Lk

   

  Waar blijft de samenvatting?

  reageer
 • jan

   

  zeker mee eens hou je bij je club

  reageer
 • Marretje

   

  Wordt toch ook niet gevraagd van je? Ik noem alleen feiten van de laatste 4 weken, want na de eerste maand van deze competitie wisten het diverse supporters van FB zeker; zij gingen kampioen worden en Urk moest vechten tegen degradatie. En vooral voor Urk ben ik blij met de huidige situatie.

  reageer
 • Tja

   

  Toch net gedaan

  reageer
 • kees

   

  Beetje stangen is leuk af en toe, maar dan dat het er zo dik bovenop moet. Vraag me af of dit wel echt een urksuporter is, is nog erger als henk-druk...waar je helemaal niets meer van hoort..... Verheug me al op de derby, en hoop op gelijkspel want elke puntje is er 1! En dan hebbn we ook geen gezeik achteraf. En thuis winnen vanzelluf!

  reageer
 • Urker

   

  Helemaal mee eens ouwe!

  reageer
 • WH

   

  Marretje wat ben je toch een ongelooflijke zuurpruim met je calimero gedrag.Ik erger me er rot aan en snap het ook niet!Geniet er van dat er 2 verenigingen in de polder zijn die allebei hoofdklasse spelen. Elke vereniging doet het op zijn eigen manier Urk met allemaal Urkers en Flevo Boys met veel Emmeloorders(polderjongens)en wat van buitenaf. Het seizoen duurt nog lang en aan het eind van het seizoen hoop ik in ieder geval dat beide verinnigen nog in de hoofdklasse spelen.

  reageer
 • Kd

   

  Ik ga me niet langer verlagen om op dit soort commentaar te reageren. Punt.

  reageer
 • Swiebertje

   

  een compliment voor onze Urker jongens die na de wedstrijd van afgelopen week toch weer vol van start gingen vandaag!

  reageer
 • Lkteu

   

  Wat zit je altijd te katten op FB? Laat die mensen toch in hun waarde. Van mij mogen ze kampioen worden, als Urk maar in de hoofdklasse blijft

  reageer
 • Marretje

   

  Urk zet knappe serie neer met 3 overwinningen op een rij in de competitie en volgende ronde in de district beker en de historische ontmoeting met Ajax. Kijkend naar dezelfde periode bij FB is het daar toch allemaal wel magertjes. En het gaatje tussen de volgens de deskundigen uit de NOP gedoodverfde kampioenskandidaat FB en de op zekere degradant Urk is nog maar 4 puntjes! We hebben al weken een heel fijn gevoel, dat noemen ze ook wel eens: in een flow zitten! In ieder geval genieten !!

  reageer
 • kees

   

  Eerste helft partij energie en in gestopt aan kant van urk, en het liep voor de meter niet. Wvf verdedigde heel goed, en is tweede helft niet in buurt van het doel geweest. Dankzij de superconditie van urk zijn toch de 3 punten binnen, want dit was toch een wedstrijd met de meeste meters, gelukkig begon het te lopen na wisselen van positie. Levensgevaarlijk die zijkanten van urk, en denk eigenlijk dat de scout van apeldoorn niet veel wijzer is geworden, liep allemaal langs de zijkanten. Die nr 7 van wvf had het geluk dat pip zich niet vallen na die slag in zn nek, beetje schreeuwen tegen pip en toen haalde hij echt uit. Volgende week zal het nog lastiger worden, en hoop dat ze zo en zo een punt of meer meenemen naar de bult

  reageer
 • urker

   

  Goeie resultaten voor beide. Urk vindt de aansluiting met de middenmoot en Flevo Boys pakt tenminste een punt met 10 man

  reageer
 • Joop

   

  Urk zet door. Zitten de Boys op de hielen

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert