City FC boekt ruime overwinning op RKC

ALMERE • Za 1 november 2014 | 20:54 • Zaterdag 1 november 2014 | 20:54
Almere City FC heeft zaterdagavond een ruime overwinning geboekt op RKC. De Almeerders waren in Waalwijk met 4-1 te sterk voor de degradant uit de eredivisie. Het is de derde achtereenvolgende overwinning van City in de Jupiler League.

City begon furieus aan het duel. Na een kwartier opende Ricardo Kip de score. Vincent Jansen passeerde RKC-doelman Arjan van Dijk. Maar zijn inzet belandde op de paal. Ricardo Kip was er als de kippen bij om de bal binnen te tikken. Vier minuten later produceerde Jergé Hoefdraad met een droge schuiver de tweede Almeerse treffer. In de 21e minuut was het opnieuw Ricardo Kip die City op een 3-0 voorsprong zetten. De middenvelder schoot vanaf de rand van de zestienmeter de bal hard in de kruising. Vincent Jansen bepaalde met een intikkertje vlak voor de pauze de ruststand op 4-0.

Na iets meer dan een uur voetballen kon de thuisploeg de spreekwoordelijke eer redden. Frank van Mosselveld nam deze voor zijn rekening.