City FC wint in slotfase van FC Den Bosch

ALMERE • Vr 7 november 2014 | 19:40 • Vrijdag 7 november 2014 | 19:40
In de Jupiler League heeft Almere City FC vrijdagavond de thuiswedstrijd tegen FC Den Bosch met 2-1 gewonnen. Het regende kansen voor de Almeerders, maar de formatie van trainer Fred Grim wist pas diep in de extra tijd via een prachtige goal van Tim Receveur de winst veilig te stellen.

De thuisploeg was de eerste helft de betere ploeg. City creerde vele kansen via onder andere Janssen, Mamedov, Hoefdraad (paal) en Kip (lat), maar de ruststand was 0-0.

Nadat de Almeerders ook in de tweede helft de nodige kansen om zeep hadden gebracht, zette routinier Anthony Lurling de gasten 20 minuten voor tijd tegen de verhouding op voorsprong. City FC stelde echter binnen een minuut orde op zaken: Hoefdraad bediende invaller Boldewijn die bij de 2e paal de bal mocht intikken: 1-1

In de slotfase kreeg Almere City FC 'niet te missen' kansen via Janssen en Boldewijn, maar beide aanvallers faalden hopeloos.De wedstrijd leek daarom teleurstellend in een gelijkspel te eindigen.Diep in de extra tijd werd het duel alsnog in Almeers voordeel beslist: Tim Receveur schoot de bal van zeker 25 meter in de kruising: 2-1

Door de 4e zege op rij zijn de Almeerders gedeeld koploper in de 2e periode met 12 punten uit 4 wedstrijden. De Almeerders spelen over 2 weken de uitwedstrijd tegen de andere koploper Roda JC.