Almere City FC hangt boete boven het hoofd

ALMERE
Als er binnen een jaar opnieuw relletjes uitbreken op de tribune van Almere City FC moet de club een boete van 5.000 euro betalen.

Dat schikkingsvoorstel heeft de aanklager betaald voetbal gedaan vanwege de
ongeregeldheden begin oktober tijdens de thuiswedstrijd tegen NEC. De wedstrijd moest worden gestaakt omdat supporters van beide clubs met elkaar op de vuist gingen op de tribune.

De aanklager betaald voetbal vindt dat Almere City FC had moeten ingrijpen toen duidelijk was dat een aantal supporters uit Nijmegen niet in het bezoekersvak zat. Almere City FC heeft tot maandag om te reageren op het schikkingsvoorstel.

reacties (6)

 • Bert

   

  Die z.g. supporters van Almere City "denken" dat zij onder en boven de wet staan "DUS NIET!!" aanpakken die handel!!

  reageer
 • Onzin

   

  Wat een onzin verhaal, Almere City FC is verantwoordelijk omdat een stelletje gekken op de tribune gaan vechten. Geloof me, bij herhaling zal Almere City FC de eventuele boete doorbelasten aan de raddraaiers. Dus wees slim en gedraag je gewoon als een "normale" supporter.

  reageer
 • Karel

   

  Hadden jullie ze niet moeten tot laten

  reageer
 • ACFC

   

  Buiten het feit dat het inderdaad "supporters" van NEC waren heeft de KNVB hier volkomen gelijk. Al voor de aftrap was er bekend dat de mannen er zaten en is dit door de Almeerse supporters gemeld aan de stewards. Deze waren er daarna "mee bezig" maar hebben in feite niks gedaan. Daar ligt de grootste fout van Almere City. Ze hebben het laten gebeuren terwijl ze de mannen van NEC ook rustig door hadden kunnen sluizen naar het uitvak/Vak D, eventueel met ondersteuning van NEC en Politie. Deze boete is terecht, al had die van mij niet eens voorwaardelijk hoeven zijn. Hopelijk stapt de club naar buiten met een statement waarbij ze zelf eerlijk zijn over wat er is gebeurd in plaats van het van zich af blijven schuiven van hun eigen verantwoordelijkheden. En het daarbij nog op een dreigende toon vermelden tegen Almere City supporters dat ze de rellen nog onderzoeken, alsof de schuld aan onze kant ligt.

  reageer
 • kees

   

  almere city is zelf verantwoordelijk voor de veiligheid in zijn stadion. dat is altijd al geweest en moet ook zo blijven.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Jond

   

  Die openbaar aanklager van de KNVB weet werkelijk waar niet waar hij/zij het over heeft. De fout in deze ligt echt bij NEC. Deze foute supporters waren notabene bekenden van de club uit Nijmegen. En bekend betekent bij deze gasten ook nog eens berucht en gevreesd.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert