City houdt zicht op periodetitel na winst op Fortuna

ALMERE • Vr 5 december 2014 | 17:50 • Vrijdag 5 december 2014 | 17:50
Almere City FC blijft in de Jupiler League goed meedoen in de strijd om winst van de tweede periode. De Almeerders waren zaterdag in eigen stadion met 3-0 te sterk voor Fortuna Sittard en gaan daardoor aan de leiding in de tweede periode. Roda JC, de koploper in de tweede periode komt zondag nog in actie. De ploeg moet dan winnen van VVV om de koppositie van City weer over te nemen.

De Almeerders kregen met name via Vincent Janssen in de eerste helft legio kansen. Toch werd de score pas geopend in de 43e minuut. Norair Mamedov schoot de bal via een Fortuna-speler in het doel. Ook na de pauze waren de Almeerders veel sterker. In de 78e minuut kreeg Fortuna-aanvoerder Ramon Voorn de rode kaart omdat hij de doorgebroken Janssen onderuit haalde. Tijdens de overtalsituatie die daarop volgde besliste Vincent Janssen het duel definitief met twee doelpunten. 

Volgende week valt de beslissing in de tweede periode. Almere City FC gaat dan op bezoek bij Jong PSV. 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel