Van Lunteren en Elzinga winnen sportverkiezingen

ALMERE
Voetbalster Desiree van Lunteren van Ajax en handboogschutter Peter Elzinga zijn woensdagavond bij de Sportverkiezingen Almere gekozen tot sportvrouw en sportman van het jaar. Van Lunteren plaatste zich met het Nederlands damesvoetbalelftal voor het wereldkampioenschap in Canada.

Compoundschutter Peter Elzinga heeft zijn uitverkiezing onder andere te danken aan winst in een wereldbekerwedstrijd in Colombia.

Almere City FC werd gekozen tot beste sportploeg. Deze prijs hebben de Almeerse voetballers te danken aan winst van een periodetitel in de Jupiler League. Turnster Alysia Zwaan legde beslag op de titel beste sporttalent.

De eerste Clarence Seedorf Achievement Award werd uitgereikt aan Remy Bonjasky
De nieuwe onderscheiding wordt jaarlijks toegekend aan een sporter die veel voor de stad Almere heeft betekend. Bonjasky is voormalig wereldkampioen K1-boksen.

reacties (2)

 • Liefhebber

   

  Lang leve de teamsporters !

  reageer
 • sportliefhebber

   

  Jammer dat de darters of de badmintonners de prijs niet hebben gewonnen. Zijn teams die al jaren mee draaien in de top. Terwijl de voetballers al vele jaren in de marge presteren en geld kosten en nu een keer een periode van een aantal wedstrijden geluk hebben.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert