Ruime nederlaag Almere City FC bij FC Oss

ALMERE • Vr 23 januari 2015 | 19:40 • Vrijdag 23 januari 2015 | 19:40
Almere City FC heeft vrijdagavond ook de tweede wedstrijd van 2015 verloren. In Brabant verloor de ploeg van Fred Grim met 4-1 van FC Oss.

In de eerste helft was Almere City FC de betere ploeg. De Almeerders kwamen vroeg op voorsprong door een benutte strafschop van Vincent Janssen. Nadat Kevin van Veen een strafschop had gemist namens FC Oss, was hij even later wel verantwoordelijk voor de gelijkmaker. Almere City miste vervolgens grote kansen om opnieuw op voorsprong te komen, maar het bleef 1-1 bij rust.

De tweede helft kon niet slechter beginnen voor Almere: FC Oss topscorer Kevin van Veen krulde in de 49e minuut een vrije trap schitterend achter Agil Etemadi, die zijn rentree mocht maken onder de Almeerse lat: 2-1. De Almeerders gingen vervolgens op jacht naar de gelijkmaker, maar FC Oss was in de 70e minuut via Kevin van Veen opnieuw uiterst effectief: 3-1. In de slotfase schoot Jonathan Opoku, via een vrije trap ook nog de 4-1 achter Etemadi.

Opstelling Almere City FC: Etemadi, Bouma, Toet, Sneijder, Quasten, Receveur, Kip, Oost (De Kogel), Hoefdraad, Janssen en Boldewijn (Dissels).

Geel: Vincent Janssen, Cees Toet