SV Urk verliest van Harkemase Boys

URK
SV Urk heeft zaterdagmiddag de eerste wedstrijd na de winterstop verloren. Op eigen veld ging de ploeg met 1-3 onderuit tegen titelkandidaat Harkemase Boys.

Bij rust stond het nog 1-1 op sportpark De Vormt. In de eerste helft kwam SV Urk op voorsprong door een kopbal van aanvoerder Siemen Lindeboom. Heine Uuldriks scoorde vervolgens de gelijkmaker voor de Friezen.

In de tweede helft kwamen de gasten op voorsprong door een goal van ex Cambuur speler Oebele Schokker. Robin Huisman de Jong besliste vervolgens met een prachtige vrije trap de wedstrijd: 1-3.

reacties (10)

 • keeze

   

  Er was een moment 7 min na rust...Harkema had toen tikken tikken gedaan 7 min lang,en toen viel plots hun aanvoerder ten gronde..plots bij bosjes tegelijk vielen de harekieten met luid geschreeuw ten gronde,om de minuut lag er 1 Er is weer flink geïnvesteerd maar ook in de scheids,er werden spelers niet eens geraakt en die gingen gillend naar de grond was gewoon een lachertje, en het spel maar dood leggen. Zijn gewoon mietjes,zoveel talent en dan ga je matenaaien.Wat eigenlijk opviel dat urk niet 1 kaart had op 216 overtredingen,en harkema op 8 overtredingen 5 a 6 gele kaarten,waar ook een rode bij had moeten zitten En wat spelers betreft in elke ploeg zit wel een mindere die andere kwaliteiten heeft.. Elk nadeel heb zn voordeel,en als pip die plannen nog steeds heb lot ie dan gelik oprottn nor vriendje. kan ie bankzitten. Zaterdag blijven de punten hier

  reageer
 • kees

   

  Uuldriks meer volgen want het is een matennaaier zoals je ziet wat een misselijke voetballer is dat en de keeper had echt rood moeten hebben

  reageer
 • Jaap

   

  Is het wel opgevallen dat de meeste spelers van Urk meteen met de handen omhoog (gaan) staan als men denkt dat er een overtreding tegen hun gemaakt wordt. Dat is nou precies die tekortkoming waardoor men een ondergeschikte rol in deze Hoofdklasse speelt.

  reageer
 • Oud-Urk speler 1999-2000

   

  Tol had geen geluk in de afronding, wanneer dan wel!! speelt veels te kinderachtig. Rolf maakt ook een grote fout door die kwajongens op de bank te houden die toch wel het verschil maken dan die GJ nagel. Weet het niet hoor wat ik er van zeggen moet verder.Pip zit mit zun ursens al bai FB volgens mai. Heeft ook 1 groot nadeel. kan alleen maar hard recht op de keeper af schieten ipv een subtiele bal hard in de hoek. Aanspelen van buitrenspelers niet in de benen maar een steekbal!!.

  reageer
 • sjaak

   

  Harkema heeft vrienden bij de KNVB en vooral die Uuldriks nu klagen over een penalty, terwijl hij zijn straf voor een terechte donker rode kaart tegen Flevoboys geseponeerd heeft gekregen en dan de overtreding van de keeper, bij elke andere club had de keeper rood en 3 wedstrijden gekregen maar als je bij Harkema speelt kom je overal mee weg.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Aloha

   

  Harkema heeft meer kwaliteit als Urk. Toch had de nederlaag niet gehoeven. Urk gaf goed partij maar sloeg niet toe toen het mogelijk was. Keeper van Harkema was erg matig en ontsnapte aan rood voor rust. Harkema strafte foutjes bij Urk af en dat is het verschil tussen beide teams. Komende weken worden belangrijk met thuiswedstrijden tegen WHC en AZSV. Die winnen en uiteindelijke doel lijfsbehoud komt dan dichtbij. Succes.

  reageer
 • Een echte Urker

   

  Morgen maar eens kijken naar de afgekeurde goal en het torpederen van de Harkemase keeper van Hessel Snoek die doorgebroken was.

  reageer
 • Supporter

   

  Harkemase Boys werd een zekere strafschop onthouden doordat de goed spelende Uuldriks onreglementair in het zestienmetergebied werd afgestopt. Tot verbazing van een ieder geeft scheidsrechter Wijma geen terechte strafschop maar toont nota bene een gele kaart aan Uuldriks voor een zogenaamde schwalbe. Te gek voor woorden. Scheidsrechter had zich beter kunnen laten wisselen.

  reageer
 • Urker

   

  Terechte nederlaag tegen een zeer geroutineerde tegenstander, Harkemase Boys die wist hoe het wel moest. Veel inzet en energievretend voetbal van een onmachtig Urk, dat natuurlijk naar de overigens goed leidende scheidsrechter Wijma wijst als zondebok, om de eigen tekortkomingen te verbloemen.

  reageer
 • jan

   

  Tikki takku boem! harkema!

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert