Batavia'90 wil naar de topklasse

LELYSTAD
Voetbalclub Batavia'90 uit Lelystad wil binnen zeven jaar in de topklasse spelen, het hoogste amateurniveau van Nederland. Dat is het doel van Marco Knippenberg, Barry Kamphorst en André Kemper. Het trio is sinds januari aan de slag bij de derde club van Lelystad.

Op dit moment speelt Batavia in de zondag vierde klasse. Vanaf het nieuwe seizoen gaat de club ook met twee seniorenteams op de zaterdag spelen.Het eerste zaterdagteam zal getraind worden door Kamphorst en Kemper. Zij zijn druk met het vastleggen van versterkingen. Zo komen onder meer voormalig SV Lelystad-keeper Wesdie Abdelaziz, oud profvoetballer Tayfur Kahraman en Swift'64-speler Robert Staarman naar sportpark Doggersbank. Batavia heeft als doel om in drie jaar tijd het ledenaantal te verdubbelen naar 900 .

De club heeft een businessclub opgericht om sponsoren te interesseren voor de plannen. Met deze inkomsten wil de club onder meer de kantine een opknapbeurt geven. Bij de start van het nieuwe seizoen moet deze verbouwing afgerond zijn.

reacties (15)

 • SVL'ER

   

  Haha, wel lachen als je dit NU leest. Batavia zaterdag 1 geen enkele kans op het kampioenschap, periode titel ook niet in het zicht, en inmiddels is menig lid van Batavia '90 er achter gekomen dat Knippenberg zijn zakken vult, zoals hij ook bij SV Lelystad '67 heeft gedaan. Inderdaad, Batavia is een leeg huis, er is geen geld, als Knippenberg op bezoek is geweest. Ik denk dat Knippenberg zijn privé situatie bedoeld ..... leeg huis ....... geen geld ! Dat er nog ondernemers/sponsoren met deze man in zee gaan, onbegrijpelijk !!!!

  reageer
 • jan

   

  jaloezie, voetballiefhebber zonder naam? We zullen zien wie er in de 4 de klas blijft. Batavia laat de dorpsclubjes achter zich!

  reageer
 • Mark

   

  Het Dreamteam van weleer bij SV Lelystad '67 kon zich nipt handhaven in de tweede klasse. Dat zal ook het hoogst haalbare niveau voor Batavia zaterdag 1 worden. En SV Lelystad '67 gaat volgend seizoen voor de hoofdprijs in de tweede klasse. Dream on, Knippenberg.

  reageer
 • Geert

   

  Ik begrijp die negatieve reacties niet. Het gaat om sport, en vrijwilligers die het voetbal in Lelystad op een hoger niveau willen brengen. Toch geweldig dat mannen als Kemper, Kamphorst, die geweldige voetballers die al binnen zijn gehaald en het nieuwe bestuur zich hiervoor willen inzetten. Of Batavia over een paar jaar op een hoger niveau zal spelen dan SV Lelystad '67 is natuurlijk afwachten. Veel succes, en dat geldt uiteraard ook voor SVL en Unicum.

  reageer
 • Bert

   

  Ja blijf die knippenberg volgen want volgens mij was dat de man die bij sv lelystad 100.000 euro binnen bracht aan sponsorgeld en niemand anders.een bsc oprichte en de hele club in beweging brachbracht. hij zal niet alles goed doen maar er gebeurt wel wat. kijk nu naar svl bas en maak je maar zorgen en geef maar af op knippenberg maar over een paar jaar zijn wij van batavia verder dan svl.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Bas

   

  Dennis, helemaal mee eens. Chapeau ! De heer Knippenberg wil zich verrijken met deze 1 jarige actie. Langer zal het niet duren. Onbegrijpelijk dat de echte volwassen mannen, die zich verdienstelijk hebben gemaakt binnen het voetbalwereldje, ik noem bijvoorbeeld André Kemper, met deze man in zee gaan. Ik waarschuw de overige bestuursleden van SV Batavia '90, houdt Knippenberg in de gaten.

  reageer
 • Dennis

   

  Dit is nooit haalbaar, dus begin er dus ook niet aan. De leden die daar nu voetballen, die hebben het ontzettend naar hun zin. Dus meneer knippenberg stop hiermee, voordat je deze club in de schulden steekt. En dat ze er dan mee moeten stoppen. Nu kunnen er nog kinderen voetballen, waarbij de ouders relatief een klein bedrag betalen om lid te kunnen worden van een voetbalclub. De andere twee clubs zijn namelijk een stuk duurder

  reageer
 • Matt

   

  Je bedoelt dat Nederland dat op de laatste 2 wks de finale en halve finale haalde? als je er niks van weet hou je mond dan gewoon, of ga bij batavia aan de slag...

  reageer
 • ikke

   

  1 april? Ambitie hebben is goed maar een beetje realiteitszin zou ook geen kwaad kunnen!

  reageer
 • Bas

   

  Over 7 jaar Topklasse ! Mooi vooruitzicht. Het Dreamteam destijds bij SV Lelystad '67 had de beschikking over een zak sponsorgeld van ongeveer € 100.000,00. In Lelystad het hoogst haalbare sponsorbedrag. Dit zal over zeven jaar niet veranderd zijn. Dus droom lekker verder.

  reageer
 • Rifle

   

  De vraag is dan, wie haalt deze clown dan binnen bij de club ?

  reageer
 • voetballiefhebber

   

  Jammer dat ze alleen maar over een 1e team hebben...geeft al weer aan dat de jeugd eronder gaat leiden. Alles voor het 1e dus...misschien eens andersom denken alles voor de jeugd en dan opbouwen. Plus een speler aantrekken die geschorst is door zijn eigen (oude) club vanwege vechten....GOED bezig Batavia!!!! Jullie staan nu al 0-1 achter...

  reageer
 • Jond

   

  Ik zou toch iets minder gaan drinken hoor!!

  reageer
 • Remco

   

  De kans dat Ajax de CL wint of Nederland wereldkampioen wordt lijkt mij stukken groter... Wees nou realistisch Knippenberg, groeien naar 700 leden, 3de klas halen binnen 3 jaar en de club 3 jaar niet negatief in de media komen... DAT IS PAS KNAP!!!

  reageer
 • Jeroen

   

  1 april lijkt mij...? Ambitie is goed maar enige vorm van realiteitszin zou ook geen kwaad kunnen.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert